начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

VAPROS!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

VAPROS!!!

Мнениеот NoNameFor » 16 Мар 2005, 00:04

Zdraveite,nujna mi e slednata informaciq: 2004god. mesec fevruari postapih kato stajant kam Sof.Okr. sad, no fakticheski ne sam se qvqvala i ne sam sabirala neobhodimite podpisi.Interesuvame dali ima kraen srok , za da napravq tova?Mogat li da mi otkajat ?Ako ne moga sega da prodalja, kakvo tr-va da napravq?Nujno li e da podavam nova molba do M-ra na pravosadieto?
Moga li da podam nova molba i da vstapq kato stajant kam Pld Okr sad?
I posledno-bihte li mi kazali tochnoto naimenovanie na naredbata za provejdane na staj i pridobivate na pravosposobnost?Predvaritelno blagodarq.
NoNameFor

Re: VAPROS!!!

Мнениеот Pitanka » 16 Мар 2005, 10:19

Мисле че няма краен срок или изискване за непрекъснатост на стажа. Когато имате възможност, тогава отидете да си съберете подписите- повечето съдии, поне в Софийски окр. съд и прокуратура, гледат да те изгонят с подпис в книжката колкото може по-бързо.
Хората обикновено бързат, за да се явят на ТПИ възможно най-скоро.
Разбира се, пак си го провери в Наредбата-Наредба № 2 от 23.09.2002 г. за придобиване на юридическа правоспособност на МП.
Има я на сайта на Министерство на правосъдието.
Всъщност ето ти линка:
http://www.mjeli.government.bg/Naredbi/ ... 9.2002.doc
Pitanka

Re: VAPROS!!!

Мнениеот NoNameFor » 17 Мар 2005, 00:10

Mersi mnogo Pitanka.
NoNameFor

Назад към Взаимопомощ