начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

СПИРАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ НА МПС ПО РЕДА НА чл. 431 ал. 5 от ГПК.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СПИРАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ НА МПС ПО РЕДА НА чл. 431 ал. 5 от ГПК.

Мнениеот marinov » 12 Юни 2008, 09:26

Здравейте,
Имам нужда от малко помощ, съгласно цитирания текст при необходимост съдебния - изпълнител може да поиска от органите на МВР спиране от движение на МПС, върху което насочено изпълнението за срок до 3 месеца. По надлежния ред е образувано изпълнително дело и е наложен запор върху МПС собственост на длъжника. Едновремнно с това съм направил и искане за СПИРАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ на запорираното МПС. В резултат получих писмо със приблизително следния текст: Уважаеми г-н Съдебен изпълнител действително чл. 431 ал. 5 предвижда възможност на СИ да иска спиране от движение на МПС върху което е насочено изпълнение, но в ЗДвП са посочени изчерпателно случаите в които органите на КАТ могат да постановят спиране от движение на МПС. И тъй като ЗДвП не предвижда възможност на органите на КАТ да спрат от движение МПС по искане на СИ, вашето искане се явява без основание и не може да бъде уважено.
Като прочетох това аз просто паднах...Та въпросът ми е не толкова дали имам право да искам спиране от движение на МПС, в което съм абсолютно уверен, а какво може да се направи оттук нататък за да заставя Катаджиите да си изпълнят задължението. Изкушавам се да сложа глоба на длъжностното лице което отказва да постнови спиране, но все пак преди това искам да чуя и други мнения!
marinov
Потребител

Мнениеот ludi » 12 Юни 2008, 18:00

Вече го правим. Когато има резултат ще разберат всички СИ.
ludi
Потребител

Мнениеот marinov » 12 Юни 2008, 20:47

Благодаря за отговора :)
marinov
Потребител

Назад към Взаимопомощ