начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

въпрос за пълномощно

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос за пълномощно

Мнениеот mayavh » 06 Авг 2008, 15:30

:?: Моля, да ми отговори по следният казуз: Баща ми от България иска за направи пълномощно на майка ми за продажаба на негоя лек автомобил, намиращ се на територията на Испания.
Във връзка с това да попитам, какво трябва да се съдържа в пълномощното. Има ли нещо по специфично при изготвянето на пълномощно за чужбина ? (освен че трябва да се легализира преди да се изпрати). Например да се посочи прехвърлане на собствеността, номера на двигател, на кола и т.н.
Предварително Ви благодаря !
mayavh
Нов потребител

Мнениеот KREMENA » 07 Авг 2008, 10:02

mayavh, добре е точно да опишете всички показалци за индетифициране на автомобила - така всички ще бъдат доволни и няма да има съмнение в предмета на сделката. Посъветвайте се и с Нотариуса, който ще завери пълномощното, но за юристите важи правилото: колкото по-подробно - толкова по-добре.
KREMENA
Младши потребител

Мнениеот KREMENA » 08 Авг 2008, 08:57

Темата е "взаимопомощ", reverse66... Освен това на нас адвокатите ни е разрешено да работим безвъзмездно... когато преценим. Ако имаш някакви възражения относно възнаграждението за труда си и на адвокатите като цяло, предлагам да започнеш с предложение за актуализиране на наредба 2, в която са посочени минималните възнаграждения... или пък наредбата към ЗПП, която не е пипана от както е сътворена... Освен това добре е да знаеш, че някой благодарен човек, ще те спомене в молитвата си. Ти как мислиш?
KREMENA
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ