начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Може ли някой да ми покаже ..?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли някой да ми покаже ..?

Мнениеот nora00 » 26 Авг 2008, 09:08

Здравейте, от няколко дни чета за това, че при първоначалното подаване на исковата молба могат да се подават и други искове (напр. инцидентен, насрещен и др.) Все още обаче не мога да си го представя на практика как би изглеждала такава искова молба. Моля, ако някой има желание да ми покаже такава, независимо какъв е иска. Просто искам да видя, как с исковата молба се предявява и др. иск.

Благодаря, Ви и ако някой има желание да ми покаже може и на мейл.

УСПЕХ
nora00
Младши потребител

Мнениеот ch3oh » 26 Авг 2008, 10:14

Става много по-лесно отколкото си го представяте - например: претендирате заплащане на определена парична сума, ако поискате и присъждане на лихва от датата, от която твърдите, че Ви се дължи тази сума - исковете вече са два; осъждане на ответника да предаде владението върху недвижим имот и отмяна на издаден в негова полза НА; в последният случай може да се претендира и обезщетение, за времето през което ищецът е бил лишен от ползването на вещта и т.н. Обаче - ако с ИМ ще предявявате и НАСРЕЩЕН иск - коментарите въобще няма да бъдат ласкави...
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот nora00 » 26 Авг 2008, 10:17

Много благодаря..значи не е нужно да бъдат отделени двата иска..така да го кажа..разбрах..даже вече съм предявявала подобни претенции..много благодаря все пак..За насрещния иск какво имахте в предвид?
nora00
Младши потребител

Мнениеот ch3oh » 26 Авг 2008, 10:29

Като начало - да отворите учебника по Граждански процес.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот nora00 » 26 Авг 2008, 10:44

:wink: Благодаря
nora00
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ