начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Дискриминация при кредит

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дискриминация при кредит

Мнениеот blkfan » 27 Апр 2009, 14:06

Кандидатствам за кредит в банка. Сумата е минимална. Имам няколко оставащи вноски от предишни кредити, които или приключвам или ми остават незначителни остатъци. Банковия инспектор рови из цялото ми досие от няколко години насам. Задава ми въпроси дори за болнични които съм ползвал, за заболяванията за които са били тези болнични и т.н. законно ли е това ? И законно ли е банката да ме дискриминира за отпускане на кредит ! И въобще подобно поведение не е ли в нарушение на правата ми, а следователно и на законите ? Може ли да предевя иск или да осъдя банката за подобна политика ?
Препоръчайте ми адвокат.
blkfan
Нов потребител

Re: Дискриминация при кредит

Мнениеот blkfan » 27 Апр 2009, 14:12

И да добавя още нещо изумително. Банковата инспекторка не продължи да попълва документите ми за кредитиране, докато не и казах диагнозата за въпросния болничен !?!? Жалко че в този момент нямах свидетел който да потвърди това поведение.
blkfan
Нов потребител

Мнениеот palimsest » 27 Апр 2009, 16:03

За ваше спокойствие в някои банки, в зависимост от размер на кредита и типа на продукта, се изисква застраховка живот, която пък е придружена с нарочен преглед при специално назован лекар...пак зависи от размер на кредита и т н , както е ясно вече за всички...5 години назад може да порови инспектора, за да е сигурен, че дава парите на клиент с нужното здравословно поведение на платец...

В заявлението, задължително със ситен шрифт е записано да упълномощавате Банката да се порови в регистрите на НАП за данъчно-осигурителна информация за вас(мисля,без да съм сигурен с нормативно основание чл.74 ДОПК), както и такива справки в Кредитния регистър на БНБ по Наредба 22...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот gudio » 27 Апр 2009, 16:18

Според едно писмо на НОИ болничните (обезщетенията за вр. нетрудоспособност) са несеквестируеми... макар че не е много ясно откъде правят такъв извод - това си е вземане, какво като не е "за труд", не е и издръжка, не се сещам за друго основание в момента, но банките може би се застраховат да не би кредитополучателят да се разболее продължително и да няма откъде да му вземат пари :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 27 Апр 2009, 17:04

...съмнението ми е по-скоро от инфото за болничните да вадят съждение за минали заболявания, които да трябва да се декларират...за застраховката
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ