начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Срок за плащане по фактура за извършени услуги

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срок за плащане по фактура за извършени услуги

Мнениеот venikati » 27 Апр 2009, 14:47

Здравейте,имам следният проблем.Фирмата ни се занимава с транспорт и имаме сключен договор с друга фирма като подизпълнител.В договорът изрично се споменава,че "ТОВАРОДАТЕЛЯТ ще изплаща дължимите суми за извършените от ПРЕВОЗВАЧА транспортни услуги не по-късно от 30 работни дни след получаване на фактура от ПРЕВОЗВАЧА".При желание от наша страна да получим парите си до седмица до сега приспадахме 3% от стойността на фактурата и си получавахме парите(това го няма в договора).Сега получих и-мейл,с който ме уведомиха,че временно се преустановява изплащането на фактурите с 3% сконто и вече това ще става със срок 60 календарни дни след издаване на фактурата. Основните си доходи ние получаваме от тази работа.Веднъж в месеца пускаме фактура и това означава,че след цял месец работа и направени разходи ще чакаме още 2 след това,за да получим парите си.Законно ли е това и какво може да се направи,за да се предотврати тази гавра?Моля,дайте съвет!Благодаря!
venikati
Нов потребител

Re: Срок за плащане по фактура за извършени услуги

Мнениеот venikati » 27 Апр 2009, 18:19

Благодаря за отговора! Фирмата,с която имаме договор е спедиторска,а ние имаме договор с тях като подизпълнители-транспортираме нови автомобили.Никъде в писмото им не се споменава за преразглеждане на договора или промяна на някои клаузи.Просто ни уведомяват,че вече така ще се процедира.И мен това ме притеснява,че е просто извиване на ръце,имайки предвид кризата.Те просто ни притискат до стената,без да ни дават възможност за някако маневриране,което си е чиста спекулация.
venikati
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ