Здравейте колеги.Казвам се Велизар и съм студент по право 1-ва година.Молбата ми е да ми помогнете за следния казус:
През 2003г. Иванов сключил предварителен договор с Петров,по силата на който Иванов се задължава да продаде на Петров собствения си апартамент за сумата от 20 000 лв. Страните по договора се уговорили, че окончателният договор ще се подпише до края на 2004г.
В края на 2003г. купувачът заплатил изцяло продажната цена,след което поканил продавача да му прехвърли собствеността,но при водените разговори продавачът все отлагал сключването на оконателния договор и в последствие такъв бе бил сключен.
Въпросът е какви права има продавача по договора и какви са правата на купувача ?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 27 Фев 2025, 00:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля,помогнете спешно е!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля,помогнете спешно е!
Не е правилно да учите още в първи курс предварителни договори.
Все пак, погледнете чл. 19 ЗЗД.
Имате право на иск, за обявяване на договора за окончателен.
Все пак, погледнете чл. 19 ЗЗД.
Имате право на иск, за обявяване на договора за окончателен.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|