Здравейте, не съм юрист и затова се нуждая изключително от съвет и помощ. Ще се постарая да бъда по-разбран в изложението си по един казус, който ме мъчи от доста време и не зная как да намеря решение за него.
През 2004г. баща ми подава молба до Общинския съвет в Якоруда за построяване на подпорна стена в двора като потърпевш след големите наводнения през същата година. Били са отпуснати финансови средства за разрешаването на този проблем, но... парите се пренасочват някъде другаде. Информация по развитието на нещата не се е давала щом баща ми винаги е ходил да пита "Какво става със стената". Две години по-късно баща ми почива и случая сякаш остава затворен. Докато не научих от познати, работещи в общината, че дествително са били отпуснати средства за тази стена по проект и отпускането им е документирано. За съжаление копия от каквито и да било документи, свързани с този проект не са давани на баща ми.
Беше ми показано копие на бележка за изплащане на сума в размер на 25 000 лева с основание за отпускане - построяване на подпорна стена на улица "Грънчар" в село Аврамово.
Ето това събуди интереса ми към разнищване на проблема - има документи, които съществуват някъде, замесени са кмета на общината и подчинени нему служители и още нещо: въпросния документ, който видях е с невярно съдържание. Споменатата улица се намира в град Якоруда, а не в село от общината.
Въпросите ми са:
1.Къде да търся документи от такъв характер. Надявам се, че има архиви, до които да има достъп, все пак не са досиета;
2.Кои институции да сезирам, за да се даде ход на изясняване истината по финансово и длъжностно престъпление;
3.Кои са нормативните документи, които биха ми помогнали в случая;
Надявам се, че мога с ваша помощ да намеря пролуката в този случай, за което предварително благодаря за всяко мнение и съвет.
- Дата и час: 27 Фев 2025, 00:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
финансови средства построяване на подпорна стена
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: дайте съвет за
Затара, можете да поискате с молба писмен отговор от Общината.
Обаче, преди да предприемете тази стъпка, Ви съветвам да си поговорите с адвокат очи в очи - за да не се случат необратими неща (нарочно не ги конкретизирам).
Загубили сте доста време ...
Обаче, преди да предприемете тази стъпка, Ви съветвам да си поговорите с адвокат очи в очи - за да не се случат необратими неща (нарочно не ги конкретизирам).
Загубили сте доста време ...
- rts
- Активен потребител
Re: дайте съвет за
rts, благодаря за конкретизиращия съвет. Ако ми подскажеш какви могат да са обратите, може би ще имам насоката къде да търся документите и от кого да се пазя. Подчертавам да се пазя, защото Якоруда е град на ДПС, а повечето институции в областта са под управление на ДПС - земеделие, гори, бедствия и аварии, местна власт. Искам да съм информиран достатъчно, преди да направя стъпката за молбата до Общината и съвета с адвокат.
Лек и успешен ден!
Лек и успешен ден!
Yakoruda 2790, 24 "Granchar" str.
Dimitar Mehomiyski
E-mail: zatara@gbg.bg
GSM: 0877 32 92 18
Dimitar Mehomiyski
E-mail: zatara@gbg.bg
GSM: 0877 32 92 18
- zatara
- Нов потребител
Re: финансови средства построяване на подпорна стена