начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

изпълнение на въззивно решение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изпълнение на въззивно решение

Мнениеот mladadvokat » 16 Юни 2009, 11:13

здравейте! Моля за помощ по следния казус: възстановен е служител от съда на предишната си работа, решението е на въззивна инстанция все още не е влязло в сила. Служителят не е представил съобщение за от съда за възможността възстановеният работник или служител да се яви и да приеме предишната си работа на работодателя. Представил е заявление за готовността да започне работа.А работодателя е отговорил да се яви на работа в законово определения срок съгласно чл 345, ал.1 от КТ и той се е явил на другия ден. Обаче без такова съобщение! Мисля че служителя има право да се яви едва след като представи това съобщение! четох практика на ВКС по чл 345, ал.1 КТ и там съда е категоричен, че срока за явяване е от получаване на съобщението. Смятам че работодателя трябва да изиска такова съобщение и да отпрати работника! Моля за вашето мнение.
mladadvokat
Младши потребител

Re: изпълнение на въззивно решение

Мнениеот portokal » 16 Юни 2009, 12:23

Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: изпълнение на въззивно решение

Мнениеот mladadvokat » 16 Юни 2009, 12:43

Благодаря! С тази тема съм запозната! За мен е важно за освободя работодателя от отговорност при еентуален спор за недопускане до работното място. Изпратихме служителката да се снабди със съобщение.
mladadvokat
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ