начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Да имам ли надежда за възстановяване на откраднат телефон?!?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Да имам ли надежда за възстановяване на откраднат телефон?!?

Мнениеот whyone » 18 Юни 2009, 17:52

Здравейте. Преди две седмици ми откраднаха телефона, в автобус. Знаейки за намирането на телефони чрез IMEI подадох молба за намирането му. Писах подробно обяснение за случилото се. След няколко дена ми се обади полицай, който е назначен да работи по случая и ме помоли да занеса в участъка оригинал на договора, с който да докажа че откраднатият апарат е действително мой. Отивайки там, носейки съответният договор, полицаят ми обясни че преди 2 месеца е излязла наредба, която забранява търсенето на телефони чрез IMEI, защото това нарушавало личните ми данни(?!?!)Можете ли да си представите! Лично аз не виждам по какъв друг начин мога да си върна телефона, който е чисто нов и все още изплащам. Полицаят ми каза,че единственото нещо,което можел да направи или по-скоро аз да направя е да разгледам снимков материал...евентуално да посоча лицето на обира и от там те водят разследване...Другото нещо е, ако случайно видя телефона си в някоя заложна къща и IMEI-ят е същия да се обадя на полицаите и те да го конфискуват. Обиколила съм над 20 заложни в моят квартал, длъжна ли съм да обикалям всички заложни в града, което на практика е невъзможно и непосилно за мен. Няма ли някакъв начин да се открие телефона по IMEI ,което според мен ще стане по-бързо..Имам силно желание да направя нещо по случая, за да се разреши такова търсене.. Моля Ви,помогнете ми. Бъдете съпричастни. Не искам да губя надежда в системата. :(
whyone
Нов потребител

Re: Да имам ли надежда за възстановяване на откраднат телефон?!?

Мнениеот fani_i » 18 Юни 2009, 18:41

Тук ще се включи компетентен колега, който работи пряко в системата, но - лично аз съм изключително благодарна на колегите от досъдебното, които вече ДВА ПЪТИ намират и връщат на сина ми телефона - именно чрез IMEI.
Първия път колега ме посъветва да пия една студена вода и прочие...
Все пак заведох сина си (беше по-малък) и заведохме жалба, не за друго, а защото не исках той да се чувства безпомощна жертва, исках да знае, че има кой (в лицето на разследващите) да застане зад него - не само майка му.
Втория път не се наложи да го убеждавам какво да предприеме ...
Вярно е, че в момента този начин е неизползваем - но защо - оставям на колегите да обяснят. Да се надяваме, че ако действително такива пречки са налице, то да не е задълго. И без това работят трудно и с ограничения.
fani_i
Потребител

Назад към Взаимопомощ