начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Нужно ли е пълномощно за управление на МПС от родители?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нужно ли е пълномощно за управление на МПС от родители?

Мнениеот lavazzacoffe » 22 Юни 2009, 16:18

Здравейте, бих искала да попитам дали е необходимо родителите ми да направят нотариално заверено пълномощно, че мога да управлявам техния автомобил, при положение, че аз живея в друг град, и ако да, трябва ли да се явим всички при нотариус?
Много благодаря!
lavazzacoffe
Младши потребител

Re: Нужно ли е пълномощно за управление на МПС от родители?

Мнениеот pslavov » 22 Юни 2009, 16:22

Най-добре е родителите да ти направят едно пълномощно, тъй като иначе рябва да си носиш акта за раждане.
Препоръчвам пълномощното да е нотариално заверено и безсрочно.
pslavov
Нов потребител

Мнениеот lavazzacoffe » 22 Юни 2009, 16:37

Много Ви благодаря! :D
Сега като се замислих, ми дойде на ум, дали в този случай е възможно, след като трябва да докажа ако писка полицай, спрял ме за проверка, че наистина съм дъщеря на собствениците на автомобила, да си снимам акта за раждане и да си пътувам с него и талона на колата!? :wink:
lavazzacoffe
Младши потребител

Мнениеот berbo » 23 Юни 2009, 16:29

lavazzacoffe написа:Много Ви благодаря! :D
Сега като се замислих, ми дойде на ум, дали в този случай е възможно, след като трябва да докажа ако писка полицай, спрял ме за проверка, че наистина съм дъщеря на собствениците на автомобила, да си снимам акта за раждане и да си пътувам с него и талона на колата!? :wink:

не е нужно да снимате акта за раждане. При съставяне на пълномощното от родителите Ви, да се напише ... "упълномощаваме дъщеря си ..."
berbo
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ