начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Слънчеви батерии

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Слънчеви батерии

Мнениеот mam4eto27 » 26 Апр 2009, 12:38

Искам да поставя слънчеви батерии на покрива.Мога ли да ги поставя над кота било, тъи като там имам равна площадка и е по удобно за монтаж.Имам други проблеми със съседите и се опасявам,че те ще протестират.Ще имат ли законово основание?Как е уреден този въпрос?моля за сламки!
mam4eto27
Младши потребител

Re: Слънчеви батерии

Мнениеот dino6506 » 26 Апр 2009, 16:52

мдааа над кота било не бива ... особено ако и билото е над котата ... като се почне .... та...дооо ... долу - по добре е да си добричък със съседите ... Съседе :wink:
dino6506
Потребител

Мнениеот dino6506 » 18 Май 2009, 23:40

мамче свали си батериите на по- ниско ,че из ония ден гледам един такъв съсед - със стърчащи батерии си изпатил. Като си правили заря други съседи , му ги издухали ... батериите де ... жалка картинка - издухани батерии ... направо приличаха на тенжерки цептер ... ама много тенджерки ти казвам ,и тук там тавички с неправилна форма :shock: .... Така става като никой никого не пита дали може :cry: ... Съгласието между съседите е мнооого важно нещо :!:
:D :D :D :D в така изложеното писание ,"мотивите" вероятно не са безспорни , но въпреки това извода е правилен ...8)
dino6506
Потребител

Мнениеот mam4eto27 » 19 Май 2009, 00:15

Благодаря, че сте се сетили за мен,но на моите съседи не може да се угоди-това е проблемът.За тях няма да има проблеми, ако въобще не бях строила или може би, ако нямаха съседи.Та по този повод се интересувах от юрическата страна на въпроса.Нали котите се отнасят за строежа, а слънчевите панели са съоръжения.Какви са исискванията за тяхното местоположение.Според цитирания от вас случай не е :shock: безопасно и прозорци да си слагам.Пак казвам не знам дали имам право да ги слагам на кота било.Тоава е въпросът ми. :shock:
mam4eto27
Младши потребител

Мнениеот dino6506 » 30 Юни 2009, 21:05

както стана дума имам едни подобни съседи и си ги гледам :shock: - батериите май не били "съоръжения" , а "реконструкция" ... със всичките законни последици ....
dino6506
Потребител

Мнениеот mam4eto27 » 30 Юни 2009, 21:31

Ако имаш отговор на въпроса ми и ако искаш да ми отговориш пиши ми на лични,дай предложение.Консултирала съм се с доста хора, включително архитекти и юристи,но никой не ми дава обоснован отговор, а ми трябва такъв.Да можеш,защото или не може,защото.Не ми се влиза пак във филм, в който вече съм участвала.В твоя пост има прекалено много препинателни знаци, които не знам как да тълкувам,звучи ми разнопосочно.Да разбирам ли,че ми трябва разрешение за строеж.Готова съм да си платя консултацията.
mam4eto27
Младши потребител

Мнениеот dino6506 » 30 Юни 2009, 22:02

случайно прегледах предишни Ваши постове и съм убеден че сте наясно с наредбите регулиращи строителните и т.п. отношения , дори разполагате и с екип от адвокати - затова и си позволих да сложа многоточия - както и преди споменах , по съдебен или друг свързан с институции ред , не бихте оправили отношенията със съседите - тях не можем да ги избираме, а и са задълго.
за извършването на реконструкции , както и за строеж се изискват разрешения , докато за съоръжения ... Вие вече сте проверили. Нека пак уточня изобщо не се наемам да Ви изяснявам проблема , а само споделям каквото "чух през плет" 8)
dino6506
Потребител

Назад към Взаимопомощ