начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

данъци за наемател

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

данъци за наемател

Мнениеот toni1985 » 03 Юли 2009, 09:32

Здравейте,
Моля да ми каже някой дали наемателят на апартамент трябва да плаща данък сгради и такса смет.
Благодаря
toni1985
Младши потребител

Re: данъци за наемател

Мнениеот REVOLUTION » 03 Юли 2009, 09:35

Не!Освен ако не е поел облигационно задължение в договора за наем да ги плаща!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот toni1985 » 03 Юли 2009, 09:45

има ли значение дали договора е вписан в това отношение
toni1985
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Юли 2009, 09:48

Не , няма значение!Ако сте поел такова задължение и не платите данъка и такса смет , данъчните разбира се няма да търсят Вас , но по силата на договора за наем , наемодателят ще има прави да иска парите , който е платил , съответно със следващите от това неблагоприятни последици за вас , ако не му ги платите , съгласно уговореното в договора-разваляне на договора , иск за обезщетение , неустойка и т.н.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот toni1985 » 03 Юли 2009, 12:19

Последен въпрос :)
Мога ли да искам разваляне на договора ако наемодателят е ограничил достъпа ми до вещта без това да е уговорено. Това е основния ми мотив да не искам да платя данък за апартамента въпреки че е уговорено в договора.
Благодаря за вниманието.
toni1985
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Юли 2009, 12:27

toni1985 написа:Последен въпрос :)
Мога ли да искам разваляне на договора ако наемодателят е ограничил достъпа ми до вещта без това да е уговорено. Това е основния ми мотив да не искам да платя данък за апартамента въпреки че е уговорено в договора.
Благодаря за вниманието.

Посетете колега адвокат и се консултирайте с него.Несериозно е да се дават съвети без възможност да се прочете и анализира договора за наем , както и да се установят в тяхната взаимност всички релевантни фактически обстоятелства.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ