начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Продажба на МПС и закупуване на ново.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на МПС и закупуване на ново.

Мнениеот vpetrovbg » 05 Юли 2009, 16:35

Здравейте, бих искал да попитам следното: дядо ми ще си продава колата, той е инвалид, а баба ми не е, тоой не е плащал данък, а тя е плащала за 1/2 от часта си? Какви документи трябва да носят и двамата пред нотариуса?
Освен това имам пълномощно, което е направено миналата година, за да му закупя автомобил на негово име. При покупката трябва ли да имам освен пълномощното и декларация за гражданско състояние, попълнена от него тази година?
vpetrovbg
Нов потребител

Re: Продажба на МПС и закупуване на ново.

Мнениеот vili_spasova » 05 Юли 2009, 17:21

Здравейте,
1. за продажата- голям талон, квитанция за платен пътен данък, личните карти на бабата и дядото, декларации по 264, ал. 2 и за гражд. сътояние на бабата и дядото,
2. за покупка - само пълномощното и вашата лична карта :) /все пак зависи как е изготвено самото пълномощно/.
Успех
Вили
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот vpetrovbg » 06 Юли 2009, 06:32

Благодаря за бързия отговор!
Пълномощното е безсрочно и съм упълномощен да закупя автомобил на името на дядо ми, да го регистрирам и оформя всички документи. Мисълта ми е при покупката трябва ли да имам актуална декларация за гражданско състояние изготвена тази година, при изповядване на сделката пре нотариус?
vpetrovbg
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 06 Юли 2009, 16:36

Трябва да е валидна декларацията.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот vili_spasova » 09 Юли 2009, 21:19

sunrise написа:Трябва да е валидна декларацията.

Което значи, че важат година за година- ако продадета тази година ще са Ви необходими декларации със заверени подписи на упълномощителите от 2009 г., ако продавате 2010 г. съответно - заверката е от 2010 г.
Декларациите са два различини вида и са за двамата упълномощител по отделно.
Това е в общи линии - и имайте предвид, че таксите на нотариусите скочиха двойно!
Успех
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Назад към Взаимопомощ