начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Глобул дължат ли ми неустойка?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Глобул дължат ли ми неустойка?

Мнениеот bibiiip » 13 Юли 2009, 09:36

Преди 2 месеца в магазин на Германос сключих договор с Глобул за доставка на интернет през 3G интернет модем. Аз съм собственика на капитала на ЕООД-то на което на името се сключи договора, управителя е друго лице. Договора е между фирмата и Германос подписан от мен и подпечатан от Германос Телеком България ЕАД. Аз се водя на трудов договор към ЕООД-то и излезе, че дължа на Глобул стари задължения от преди повече от 5 години и те отказаха да активират СИМ картата. Според техните „общи правила” те дължат неустойка в размер на таксата разделена на дни, за толкова дни за колкото е закъснението по тяхна вина. И сега има договор между ЕООД-то (което няма задължения или каквито и да е взимания и давания с Глобул до сега) и Глобул , а интернет няма. Кой е крив в случая според вас? И имат ли право да откажат услуга при вече сключен договор на фирма, защото неин служител дължи пари. При проведен разговор с оператор 123 категорично отказаха да извършат услугата и ме посъветваха да отида в Германос да върна модема и да анулираме договора. Според техните общи правила те нямат право да откажат услуга или да прекратят договор ако абоната няма вина за нещо. В случая фирмата си е изряден платец. Мога ли да ги съдя за неустойка по 1лев и малко на ден?
bibiiip
Нов потребител

Re: Глобул дължат ли ми неустойка?

Мнениеот Imperator » 13 Юли 2009, 09:45

При БТК е по-добре. Освен това, дават по 100 минути безплатни разговори със стационарни телефони или към Вивател, ако се сключи договор ХАРМОНИЯ за 21 лева, нвеограничен достъп до Интернет. Глобул са неизрядни в договорите си. Не съм виждал клаузи, че дължат неустойка, ако не предоставят интернет. Техните договори са порочни, защото са по типов образец, което означава, че волята на свободното договориране е заобиколена. А това вече е предпоставка за нищожност на договора.
Imperator
Потребител

Re: Глобул дължат ли ми неустойка?

Мнениеот bibiiip » 13 Юли 2009, 10:19

Imperator написа:При БТК е по-добре. Освен това, дават по 100 минути безплатни разговори със стационарни телефони или към Вивател, ако се сключи договор ХАРМОНИЯ за 21 лева, нвеограничен достъп до Интернет. Глобул са неизрядни в договорите си. Не съм виждал клаузи, че дължат неустойка, ако не предоставят интернет. Техните договори са порочни, защото са по типов образец, което означава, че волята на свободното договориране е заобиколена. А това вече е предпоставка за нищожност на договора.

[img][IMG]http://img196.imageshack.us/img196/8095/tochka74.th.jpg[/img][/img]

не е ли точка 74 имам договор,сим карта,модем и не ми е активирана услугата.
bibiiip
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ