начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Призовка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Призовка

Мнениеот georgi4 » 18 Авг 2009, 13:14

Здравейте,
искам да попитам следното нещо.
От постоянният адрес по лична карта ми се обадиха и ми казаха че ме търсят от РПУ, да ми връчат призовка. В момента живея и работя в друг град. Свързах се с дознателката и ми каза, че в Бургас имало някаква кражба и са и изпратили делегацията от там, и тя трябва да ме разпита. Това на мен ще ми струва съответно един загубен ден и направени разходи.
Мога ли да ги търся тези разходи, от кого и как?
И ако не отида в посоченият ден и час?
Призовката не е връчена още но мисля че с новото НПК, ще я връчатт тези дни без мое присъствие!
georgi4
Младши потребител

Re: Призовка

Мнениеот ivan_lawyer3 » 19 Авг 2009, 17:07

В най-лошия случай, ще Ви доведат принудително - с конвой, с белезници, ако трябва при дознателката. Но това - в най-лошия случай.

Вие искате ли да се явите или не - в смисъл - трябва да се организирате, за да не се окаже, че топите някого.
ivan_lawyer3
Потребител

Re: Призовка

Мнениеот georgi4 » 19 Авг 2009, 21:20

ivan_lawyer3 написа:В най-лошия случай, ще Ви доведат принудително - с конвой, с белезници, ако трябва при дознателката. Но това - в най-лошия случай.

Вие искате ли да се явите или не - в смисъл - трябва да се организирате, за да не се окаже, че топите някого.

Разбира се че не искам да се ява, в смисъл че това ми струва доста и като средства и като време. Иначе нямам притеснения относно това за каквото и да ме викат, няма какво да крия.
Но мисля и освен принудително довеждане може и глоба да ми наложат!
Та въпросите ми си остават същите!
georgi4
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ