начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Помогнете

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помогнете

Мнениеот proa12 » 21 Юли 2009, 10:22

За да напиша тази тема искам да кажа ,че сме отчаяни .Аз работех в производството -за износ ,съкратиха ме още през март,съпругът ми е строител още преди нова година остана без работа -родители сме на три деца под 9 годишна възраст.Незнам как преживяваме ,на 1-ни детски сме,моята майка е починала,баща ми си има друго семейство ,за което сме под нивото им.На съпруга родителите са също безработни ,социална помощ не ни се полагало ,защото ни настаниха в дом ,защото живеехме на свободен наем.Задлъжнели сме ,работа търсиме едва ли не денонощно,но без успех ,използваме всички начини които са ни известни и слава богу ,че компютърът ни е непродаваем и незалагаем,че поне той ни остана.Еми предполагам ,че сте добили ясна представа за какво става дума ,реших да помоля за помощ именно тук ,защото бях студентка по.... право,прекъснах пак по финансови причини.Моля за малка помощ за хляб тия дни ,защото наистина незнам вече накъде.Ще помоля хората ,които се изкушават да се подиграят да го направят наум,защото утрешния ден е неизвестен дори за тях.Ще ви оставя сметката ,на която получавам детските ,ако има добри хора.
BG 24 UNCR 7000 1509637604 BGN
proa12
Нов потребител

Re: Помогнете

Мнениеот sunrise » 21 Юли 2009, 10:54

Дайте повече информация за себе си: до кой курс сте учили право, какви други умения имате:компютър, т.н. И особено важно откъде сте. Може някой колега да може да помогне за работа.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот proa12 » 21 Юли 2009, 11:04

От София сме аз имам компютърна грамотност ,добър английски учила съм 6 семестъра право, в славянския първата година ,после в НБУ.Съпругът ми ,както казах е строител и може също и на него да му се предложи работа ,ако някой има нужда от ремонт например.
proa12
Нов потребител

Мнениеот valdelina » 21 Юли 2009, 14:06

Току-що влизах в jobs.bg. Пробвайте там - търсят на много места стажанти, като изискването е да са завършили втори - трети курс право. Нищо не пречи да опитате. А съпругът ви какво точно прави - питам, защото наистина имам познати, които ще правят ремонт и си търсеха майстор, но не са от София, а от Пазарджик...
valdelina
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 21 Юли 2009, 14:24

proa12 , включете си личните съобщения.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот bocman__ » 21 Юли 2009, 22:17

Бойко като кмет на София забрани просията по градинки, църкви, тротоари и т.н, дано сега като премиер да я забрани и онлайн...
bocman__
Младши потребител

Мнениеот julieta_9 » 21 Юли 2009, 22:28

Не знам ,ама нещо ми намирисва тази работа,тези хора ако са съкратени от бюрото по труда им се полагат обезщетения.
Вече сме принудени да бъдем мнителни.
Според мен нова мода в измамите.
Явно пари за интернет все пак имат щом са тук.
Да видим кой ще им кихне нещо по сметката.
julieta_9
Потребител

Мнениеот bobsana1 » 21 Юли 2009, 22:46

Аз също се съмнявам, че тук става въпрос за измама. В София все още има много работа и тези приказки са за наивници.
bobsana1
Младши потребител

Мнениеот julieta_9 » 21 Юли 2009, 22:57

точно,млади хора с английски,компютър,половин право и т.н.да не могат да си намерят работа в Сф,.........ЪПсурТ
Който се хване и даде нещо,колкото толкова,все е кяр.
julieta_9
Потребител

Мнениеот proa12 » 22 Юли 2009, 02:16

Да сте мнителни-твърдо съм за.Как ли си платих интернета =15 лева ,я да помисля ,нещо сигурно заложихме,следващия път как ще го платиме.....незнам.Просията да се забрани онлайн-чудесна идея,но нека Борисов първо да ни осигури нормален стандарт на живот.Я да помислиме защо ли таз грамотната е работила в производството като работник за 450 лв.като можеше поне продавачка да стане за мин 600лв.Аз се сещам а Вие????

И тука искам да Ви кажа нещо ,защото силно се надявам последните мнения да са писани от млади хора,които тепърва ще се учат на -Що е туй живот и има ли почва то у нас?

Напоследък нямаме много контакти ,можете и сами да се сетите защо-никой не обича .............Та значи в този ни намален кръг от контакти едно младо семейство е горе долу в същата ситуация ,но за разлика от нас има някой роднина да помогне в най- напечения момент.Та мисълта ми е следната не сме само ние в такова положение ,а тези които имат ,че не могат да го осъзнаят и да го видят това вече е друг въпрос.

Подобно взимане на позиция-София аа а ъпсурт да няма работа е неуместно .Мога да ви уверя ,че в процеса на търсене на работа -такава ни бе предложена на няколко пъти.....но в провинцията ....а не в София

Така понеже вече със сигурност ще ме схрускате на закуска ,наистина съжелявам ,че ви занимавах и ви отнех от ценното ви време с нашите измамни,незначителни и ъпсурдни проблеми.
proa12
Нов потребител

Мнениеот julieta_9 » 22 Юли 2009, 09:40

От името на колегите и надявам се с тяхно позволение ще приема извинението.
Все пак тук е форум за юристи,а не социални грижи,както сте си помислили от името на раздела"Взаимопомощ".
julieta_9
Потребител

Мнениеот dan1_sv » 24 Юли 2009, 18:25

Здравейте и благодаря предварително. Значи работя за фирма от 10 месеца. Днес сме 24.07.2009 към края на работния ден ми казват че от 01.08.2009 трябва да буда освободен поради съкращаване (работя в склад и сме трима човека) на персонала поради малкия оборот. Не съм ползвал нито един ден от платения си отпуск... Интересуваме може да ме съкратят с 5 дни устно предизвестие и какво ще стане с платения ми отпуск? Благодаря Ви!!!
Последна промяна satir на 24 Юли 2009, 19:39, променена общо 1 път
Причина: пишете на кирилица
dan1_sv
Нов потребител

Мнениеот danailkoev » 13 Авг 2009, 16:28

Не могат да те СЪКРАТЯТ без предизвестие от поне един и не повече от три месеца, получаването на което да е удостоверено с твоя подпис. Неизползваният годишен платен отпуск (минимум 20 дни годишно) са длъжни да ти го изплатят.

Всичко това е в сила само, ако работиш по трудов договор, естествено. :)

Търси горещи телефони на Инспекция по труда и ги запознай с проблема. Там ще ти отговорят най-добре.

Успех!
danailkoev
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 25 Авг 2009, 15:34

Не е вярно,че не могат да те съкратят от днес за утре, както се казва, но ти дължат обезщетение за неспазено предизвестие.
sunrise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ