начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Въпрос

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос

Мнениеот bleizz » 09 Окт 2009, 18:49

Здравейте! Имам ТЕЛК- ово решение с препоръка за противопоказни условия на труд :
нервно-психическо напрежнив, физическо натоварване, сменен режим, нощен труд и работа на
височина . Работя към БДЖ в багажна магазия - куриер. Работното ми място се намира под
земята, работа ня 12 часово дежурство - от 7 часа до 19 часа и от 9 часа до 21 часа,като
задължението ми се състои в описване на писма, вземане и носене на писма от и до
влаковете, приемане и изпращане на компютърна хартия в кашони, като колетни пратки до
различни гари, които кашони аз товаря и разтоварвам, и тези задължения- (за кашоните-
тежък физически труд) не са опоменати в длъжностната ми характеристика.След моята молба,
която аз отправих до Работодателя, че тази длъжност не е подходяща за здравословното ми
състояние ми отговори , че тази длъжност на куриер е определена за работно място на
трудоустроени лица, съгласно протокол от 30.01.2009 г. на комисията от ППП- гр. София.
Бих искала да ви попитам отговаря ли това на ТЕЛК-овото ми решение с хронична
недостатъчност на мозъчно кръвообръщение, състояние след исхемичн мозъчен инсулт в
басейна на вазиларната артерия, артериална хипертония, операция на левия бял дроб по
повод на бронхиектазии? Какво трбва да предприема - какъв е вашият съвет ?
Благодаря ви !
bleizz
Нов потребител

Re: Въпрос

Мнениеот ivan_lawyer3 » 09 Окт 2009, 19:21

Не отговаря на ТЕЛК и тук се прави трудоустрояване с помощта на лекарска комисия.
Може да се оспорва решението на работодателя.
ivan_lawyer3
Потребител

Назад към Взаимопомощ