здравейте колеги!
Бих искала и аз да ви помоля за малко помощ. имам следния проблем:
Подадох заявление Г 1 пред агенцията по вписванията за вписване в търговския регистър на нов правилник на Държавно предприятие. Заявлението беше подадено в срок преди около 1м и половина. Доскоро смятах, че всичко е наред, но при една случайна справка в търговския регистър видях, че срещу въпросният правилник пише - не, т. е е отказано вписване. В заявлението съм посочила изрично, че при постановен отказ желая да го получа само по пощата. такъв обаче до ден днешен нямам, а на телефоните на агенцията никой не отговаря. въпросът ми е да чакам ли отказа писмено, за да подам заявлението отнова или направо да се опитам да го подам сега. а също и дали има възможност да не плащаме наново държавната такса.
- Дата и час: 26 Фев 2025, 16:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отказ от ТР - неполучен
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: отказ от ТР - неполучен
И да го дочакаш какво? Ще обжалваш ли? Ако обжалваш - чакай. Ако не - пускаш ново.
Няма начин да не плащаш такса. Съжалявям. Може да използваш документите от предходното заявление.
Няма начин да не плащаш такса. Съжалявям. Може да използваш документите от предходното заявление.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
ЧЛ. 94,(3) от Наредбата за водене, съхранямане и достъп до търгавския регистър - (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 23.01.2009 г.) При подаване на ново заявление след постановен отказ в рамките на срока за обжалване на отказа се счита, че срокът за заявяване е спазен. - аз имах едноседмичен срок, за да впиша правилника и затова май трябва да почакам да получа отказа, за да се счита поне срока за спазен?
- liubka
- Младши потребител
Деки, за таксата имам още по-революционно мислене- смятам да не се дължи от ДП. Ала май само аз и за някакви 50лв. не съм правила до сега проблемация.
Никъде в тарифата тези смесено-изчекнати форми на демокрацията не са споменати.
Никъде в тарифата тези смесено-изчекнати форми на демокрацията не са споменати.
- Гост.
- Старши потребител
ЗДрасти. Шмах нещо подобно и те съветвам да пратиш едно писъмце на имейла посочен в турговския регистър като опишеш проблема- Свободен текст и не ти е нужен електронен подпис. Ако смяташ че отказа е неправомерен може по административен ред да го оправят. Ако не, и искаш да го обжалваш ще трябва да докажеш че обжалващ в срок, при подобна описана от теб ситуация съдът би приел че жалбата ти е в срок. Ако няма да жалиш пред съда, просто пускаш ново Г1 естествено с такса. Успех
- toshko98
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|