начало

По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС

отказ от ТР - неполучен

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отказ от ТР - неполучен

Мнениеот liubka » 31 Окт 2009, 13:30

здравейте колеги!
Бих искала и аз да ви помоля за малко помощ. имам следния проблем:
Подадох заявление Г 1 пред агенцията по вписванията за вписване в търговския регистър на нов правилник на Държавно предприятие. Заявлението беше подадено в срок преди около 1м и половина. Доскоро смятах, че всичко е наред, но при една случайна справка в търговския регистър видях, че срещу въпросният правилник пише - не, т. е е отказано вписване. В заявлението съм посочила изрично, че при постановен отказ желая да го получа само по пощата. такъв обаче до ден днешен нямам, а на телефоните на агенцията никой не отговаря. въпросът ми е да чакам ли отказа писмено, за да подам заявлението отнова или направо да се опитам да го подам сега. а също и дали има възможност да не плащаме наново държавната такса.
liubka
Младши потребител

Re: отказ от ТР - неполучен

Мнениеот DEKAH » 31 Окт 2009, 14:34

И да го дочакаш какво? Ще обжалваш ли? Ако обжалваш - чакай. Ако не - пускаш ново.

Няма начин да не плащаш такса. Съжалявям. Може да използваш документите от предходното заявление.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот liubka » 31 Окт 2009, 15:01

ЧЛ. 94,(3) от Наредбата за водене, съхранямане и достъп до търгавския регистър - (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 23.01.2009 г.) При подаване на ново заявление след постановен отказ в рамките на срока за обжалване на отказа се счита, че срокът за заявяване е спазен. - аз имах едноседмичен срок, за да впиша правилника и затова май трябва да почакам да получа отказа, за да се счита поне срока за спазен?
liubka
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Окт 2009, 19:22

Деки, за таксата имам още по-революционно мислене- смятам да не се дължи от ДП. Ала май само аз и за някакви 50лв. не съм правила до сега проблемация.

Никъде в тарифата тези смесено-изчекнати форми на демокрацията не са споменати.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот toshko98 » 01 Ное 2009, 18:38

ЗДрасти. Шмах нещо подобно и те съветвам да пратиш едно писъмце на имейла посочен в турговския регистър като опишеш проблема- Свободен текст и не ти е нужен електронен подпис. Ако смяташ че отказа е неправомерен може по административен ред да го оправят. Ако не, и искаш да го обжалваш ще трябва да докажеш че обжалващ в срок, при подобна описана от теб ситуация съдът би приел че жалбата ти е в срок. Ако няма да жалиш пред съда, просто пускаш ново Г1 естествено с такса. Успех
toshko98
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ