начало

По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС

на 22 години без лична карта

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

на 22 години без лична карта

Мнениеот hristo_cvetanov » 10 Ное 2009, 01:42

zdraveite
sled dulgo obikaliane (razkarvane) po razli4ni istancii re6ih da se porovia v internet i popadnah v tozi forum :D
problemut mi e 4e do den dne6en niamam dokumenti za samoli4nost
roden sum 1987 v grad vraca bashta bulgarin (po4inal) maika ruskinia s rusko grajdanstvo jivee izvun Bulgaria dokumentite koito imam sa : akt za rajdane v koito ima EGN i v nego sum zapisan kato grajdanin na CCCP
drugiat dokument koito imam e ot ruskoto posolstvo v koito spored tiah ne sum ruski grajdanin
kakto i dokument ot ministerstvoto na pravosudieto 4e ne sum i bulgarski grajdanin (edinstveniat dokument v koito me ima na snimka)
ve4e znam 4e ima niakolko podobni re6eni slu4ai no 4rez mediina iziava , triabva li spored vas i az da stigna do tam za da mi oburnat vnimanie . Do sega nikoi ne mi e kazal siguren put po koito da si izkaram li4na karta i bulgarsko grajdanstvo :(

здравейте
след дълго обикаляне (разкарване) по различни истанции реших да се поровя в интернет и попаднах в този форум :Д
проблемът ми е че до ден днешен нямам документи за самоличност
роден съм 1987 в град враца баща българин (починал) майка рускиня с руско гражданство живее извън България документите които имам са : акт за раждане в които има ЕГН и в него съм записан като гражданин на CCCP
другият документ които имам е от руското посолство в които според тях не съм руски гражданин
както и документ от министерството на правосъдието че не съм и български гражданин (единственият документ в които ме има на снимка)
вече знам че има няколко подобни решени случаи но чрез медийна изява , трябва ли според вас и аз да стигна до там за да ми обърнат внимание . До сега никoй не ми е казал сигурен път по които да си изкарам лична карта и българско гражданство :(
hristo_cvetanov
Нов потребител

Re: na 22 godini bez lichna karta

Мнениеот DEKAH » 10 Ное 2009, 09:14

Извинявай пич, проблема ти е сериозен, но защо не се опиташ да пишеш на кирилица и да слагаш тук-там главни букви.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: na 22 godini bez lichna karta

Мнениеот sunrise » 10 Ное 2009, 10:46

Роден сте в България или СССР?
Какво Ви отговарят в Общината за ЕГН-то?
Вие сте български гражданин по рождение, така ,че не мисля ,че имате кой знае какъв проблем. Всички документи под ручка и в София за българско гражданство.
sunrise
Активен потребител

Re: на 22 години без лична карта

Мнениеот DEKAH » 10 Ное 2009, 12:34

http://www.mjeli.government.bg/structure.aspx?page=16

Това ти трябва. В тази страница има всичко, което те интересува.

Може да видиш и този дoкумент

Изваждаш си всички документи и попълваш нужните декларации и бягаш в София.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ