начало

По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС

Възможно ли е това?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възможно ли е това?

Мнениеот insider » 14 Ное 2009, 00:50

Здравейте!
Имам два въпроса:
1.Възможно ли е брат да се откаже от брат чрез държавен вестник?
2. Брат ми е длъжник в EuroLine. Понеже няма доходи да си погасява кредита, от Пощенска банка са му предложили да подпише някакъв договор за 10 години разсрочено плащане. Вероятно има някъква уловка. Попитали са го за ЕГН-тата на майка, баща, брат, сестра. Да не би последните да имат задължение да погасят в дадена ситуация дълг на роднина по права линия, в случая брат ми? Ако да в какъв случай?
Благодаря Ви предварително за отговорите, които очаквам да получа!
Моля Ви!
insider
Младши потребител

Re: Възможно ли е това?

Мнениеот nnikksan » 14 Ное 2009, 01:27

Не е възможно брат да се откаже от брат си в Държавен вестник или друг някъкъв вестник- в. Труд, в. Марица и др., списание телевизия, интернет и т.н.
Ако брат ви почине и няма други наследници освен вас или родителите ви например вие го наследявате и това значи, че наследявате неговото имущество, но и неговоте задължения. Ако наследството му се приеме по ОПИС отговаряте за неговоте задължения само до размера на полученото наследство . Ако наследството не е ПРИЕТО ПО ОПИС- тогава става лошо- ОТГОВАРЯТЕ ЗА НЕГОВИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И СЪС ВАШЕТО СОБСТВЕНО ИМУЩЕСТВО
nnikksan
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Ное 2009, 02:27

брат да се откаже от брат чрез държавен вестник

:roll: Тази легенда... още ли е актуална?!?
Мили Боже.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот insider » 14 Ное 2009, 12:52

nnikksan написа:Не е възможно брат да се откаже от брат си в Държавен вестник или друг някъкъв вестник- в. Труд, в. Марица и др., списание телевизия, интернет и т.н.
Ако брат ви почине и няма други наследници освен вас или родителите ви например вие го наследявате и това значи, че наследявате неговото имущество, но и неговоте задължения. Ако наследството му се приеме по ОПИС отговаряте за неговоте задължения само до размера на полученото наследство . Ако наследството не е ПРИЕТО ПО ОПИС- тогава става лошо- ОТГОВАРЯТЕ ЗА НЕГОВИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И СЪС ВАШЕТО СОБСТВЕНО ИМУЩЕСТВО

Първо да благодаря за отговора!
Пропуснал съм да напиша следната подробност, че брат ми е разведен и има дъщеря. Тя е единствения му наследник! САМО тя ли поема неговите задължения в случай на смърт, или всички сме в кюпа - майка, баща, брат, сестра.
Благодаря!
Хубав ден!
insider
Младши потребител

Мнениеот insider » 14 Ное 2009, 12:56

Не мога да си обясня защо в Пощенска банка в случай на подписване на нов договор от негова страна за 10 годишно разсрочено плащане изискват ЕГН-тата на майка, баща, брат, сестра? Странно!
insider
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ