начало

Съдът нареди Петьо Еврото да бъде търсен с Европейска заповед за арест Съдът нареди Петьо Еврото да бъде търсен с Европейска заповед за арест

При издаден изпълнителен лист-въпрос?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

При издаден изпълнителен лист-въпрос?

Мнениеот leia76 » 27 Яну 2010, 21:34

Здравейте, дадоха ми ИЛ от 2007 г.,-копие, както и молбата до Съдебен изпълнител в която са посочени способите за изпълнение-също от 2007. Не са предприети никакви действия във времето, дори молбата не е подписана, входирана и изобщо незнам дали е подадена.

Та..имам копие от ИЛ от 2007. Според мен производството би трябвало да е прекатено поради изтичане на 2 г срок-ГПК.

Но ЗЗД, чл,117 ме обърква с посочването на 5 давност?

117. От прекъсването на давността почва да тече нова давност.
(Ал. 2 изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Ако вземането е установено със съдебно решение, срокът на новата давност е всякога пет години.

Може ли да се направи нещо по този ИЛ. Сумата е 200 лв , но все пак ако някой има идея бих могла да пробвам ;)

Благодаря ВИ,
Аватар
leia76
Потребител

Re: При издаден изпълнителен лист-въпрос?

Мнениеот REVOLUTION » 27 Яну 2010, 21:58

С копие от ИЛ нищо не може да се направи , виж ако имате и оригинал вече е друго нещо! :wink:
REVOLUTION
Активен потребител

Re: При издаден изпълнителен лист-въпрос?

Мнениеот leia76 » 27 Яну 2010, 22:04

;) Така си е....освен ако успея да се снабдя с оригинал на ИЛ ..което едва ли ще е лесно, с оглед на това да докажа, факта на изгубването / унищожаването, но ...все пак някакви идеи относно срока ? Интересувам се за в бъдещи случаи...
Аватар
leia76
Потребител

Назад към Взаимопомощ