начало

ВКС върна в Ловеч делото за предсрочното освобождаване на Иванчева ВКС върна в Ловеч делото за предсрочното освобождаване на Иванчева

Договор между българска фирма и чуждестранна

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор между българска фирма и чуждестранна

Мнениеот yamacheva » 05 Фев 2010, 01:28

Интересувам се, когато се подписва договор между българска фирма и чужестранна и следователно договорът се изготвя както на български език, така и на английски (например), и договорът е подписан в България, има ли той - българският вариант - по-голяма тежест от английския...
Не съм имала допир до правото преди и може би не се изказвам много ясно, но отговорът на този въпрос ми бе даден за "домашно" от новия ми работодател, прочетох някои неща от http://lex.bg/laws/ldoc/2135514513 , като дори не знам дали съм чела от правилното място и реших просто да опитам да попитам...
Благодаря!
yamacheva
Нов потребител

Re: Договор между българска фирма и чуждестранна

Мнениеот sunrise » 05 Фев 2010, 10:38

А в качеството си на какъв служител се интересувате?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот adito_a » 05 Фев 2010, 11:52

Договорът си е с еднаква тежест без значение езика, ако ще се заверява нотариално се заверява българския вариант в България и после се легализира с превод на английски, който превод включва и превод на печата на нотариуса, и обратното.
adito_a
Нов потребител

Мнениеот yamacheva » 05 Фев 2010, 18:35

Благодаря за бързия отговор.
yamacheva
Нов потребител

Мнениеот nksuccess » 05 Фев 2010, 21:26

Страните могат да се договорят, кой превод да се използва при решаването на бъдещ конфликт.
nksuccess
Потребител

Назад към Взаимопомощ