начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

НБПП - фалира!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: НБПП - фалира!

Мнениеот donna » 11 Авг 2010, 20:26

По повод на това "Да се вземе решение за искане провеждането на извънредно Общо събрание на адвокатите от страната за решаване на общо наболелите въпроси на адвокатурата , както и подкрепата за образуване на сдружение с нестопанска цел - Асоциация на българските адвокати, която да се занимава с координацията и организацията на бъдещи протестни действия."
Звучи ,ми добре , но не вярвам нещо особенно да се случи , през последните 10-15 години адвокатурата показа ,че не и пука за редовите адвокати ,от тях се иска да си плащат членския внос и туто ла финито или нещо от сорта беше.
И нека не забравяме простия факт ,че провинцията не е София и там нещата изглеждат много по- различно ,да не кажа и трагично. Какво се случи през тия 10-15г ,ами прочетете ЗНДД ,ЗЧСИ и ЗТР -голяма част от работата ни бе отнета ,къде бяха нашите високопоставени органи ,къде беше ВАС ...сега конкуренцията не е само от нотарията и ЧСИ , които ги брани закона , но и от разни лица с нотариално заверени пълномощни - ЗТР дава право АПК тоже/чл.18 АПК/,счеотводителите вършат маса от нашата работа , а разни юристи и неюристи невписани в АК и неработещи като юрисконсулти пишат ли пишат ,жалби ,искове и др. , правят ли правят писмени искания от името на страните по чл.102 ГПК и т.н. може би не се сещам за още много неща ,но нека колегите да допълнят. Не съм вписана за служебен защитник ,но заставам зад колегите ,и защо ли обаче си мисля ,че ако им се изплатят възнагражденията всичко ще утихне и ще продължи по старому. Това е личното ми мнеие!
donna
Старши потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ