начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Договор за правна защита и съдействие

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за правна защита и съдействие

Мнениеот unvisible » 20 Авг 2010, 04:19

Здравейте!
Много ще съм благодарна,яко някой сканира договор за правна защита и съдействие(естествено без сериен номер от съображения за сигурност),който е от т.нар. кочани на адвокатската колегия...по-точно ме интересува декларацията,която се намира на вторият лист? И също ще съм благодарна,ако някой ми обясни подробно кой екземпляр отива при клиента,за къде е декларацията и при кой остава копието? Отново благодаря предварително :)
Приятен и успешен ден!
unvisible
Нов потребител

Re: Договор за правна защита и съдействие

Мнениеот rts » 20 Авг 2010, 13:52

Що за наглост ?
rts
Активен потребител

Мнениеот berbo » 20 Авг 2010, 14:09

unvisible написа:Здравейте!
Много ще съм благодарна,яко някой сканира договор за правна защита и съдействие(естествено без сериен номер от съображения за сигурност),който е от т.нар. кочани на адвокатската колегия...по-точно ме интересува декларацията,която се намира на вторият лист? И също ще съм благодарна,ако някой ми обясни подробно кой екземпляр отива при клиента,за къде е декларацията и при кой остава копието? Отново благодаря предварително :)
Приятен и успешен ден!

коя е тази "декларация", от "т.нар. кочани на адвокатската колегия...".
Може би имате предвид пълномощното на гърба на втория екземпляр. Първия екземпляр е за клиента, втория се прилага по делото(ако е упълномощен), третия остава на кочана.
berbo
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 20 Авг 2010, 17:34

Ами тя тази "декларация" в последния вариант на кочаните може да се определи само като СМЯХ В ЗАЛАТА. Ето бисерите:
"УпълномощЯвам(е)" - ех, аз простият, си мислех, че поназнайвам български;
"като МЕ завежда и води делото до приключването му пред...)" - леле, не знаех, че работата ни е да завеждаме доверителите си по инстанциите като да ги водим в детската градина :D
Добре, че няма и други таквиз красоти. Засега.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот tino76 » 20 Авг 2010, 18:02

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
дай боже такива колеги :D :D :D :D :D
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот unvisible » 20 Авг 2010, 22:10

berbo написа:коя е тази "декларация", от "т.нар. кочани на адвокатската колегия...".
Може би имате предвид пълномощното на гърба на втория екземпляр. Първия екземпляр е за клиента, втория се прилага по делото(ако е упълномощен), третия остава на кочана.

Един човек да ме разбере:) Точно за това става въпрос декларацията,която е на гърба на вторият екземпляр....интересува ме съдържанието на самата декларация и съществува ли вариант при,който тази декларация след упълномощаване се внася при следствени документи преди да е образувано дело?
И не съм колега нямам си никаква идея от право за това искам информация от компетентни по темата :) Благодаря още веднъж :) Лека вечер
unvisible
Нов потребител

Мнениеот iva_sh » 23 Авг 2010, 00:42

използвам заглавието на тази тема за да ви попитам - допустимо ли е лице, което не е адвокат /и дори не е юрист/ да бъде изпълнител по договор за правна защита и съдействие с уговорено възнаграждение за правни съвети и процесуално представителство - в случая по ГПК. Това въпросно лице е родител на страна и няма спор че може да представлява детето си. Но какво е мястото на такъв договор за правна защита и съдействие в случая - впрочем договорът е представен на съда и въз основа на него е поискано присъждане на разноски за процуалният представител. Ясно е че ГПК има предвид такива разноски само ако страната е представлявана от адвокат /или юрисконсулт/, а това е родител, който не е юрист! Професията на юриста и адвоката нали затова е правно регулирана. Защо Закона за адвокатурата не се интересува от случаи като този. Излиза че някой който няма специално юридическо образование получава доход за правни услуги и представителство пред съда. Като имам предвид колко е сложен съдебния процес,не е ли време всички процесуални закони да ограничат процесуалното представителство само за лица с нужното образование.
iva_sh
Потребител

Назад към Взаимопомощ