начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Нотариален акт

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нотариален акт

Мнениеот d_nikolaeva_ » 30 Авг 2010, 18:11

Моля за отговор за следното: искам да купя имот-къща,но наследниците имат нотариален акт, в който пише,че "отношенията са неуредени". Какво може да означава това? НА е акт за дарение от баща на син на дворно място и стара къща в него. Синът на дарителя е починал и сега децата му/наследниците/ продават построената от баща си в дареното място къща. Къщата има строително разрешение,но без да се упоменават колко етажа,каква квадратура и др.
d_nikolaeva_
Младши потребител

Re: Нотариален акт

Мнениеот inspectora » 30 Авг 2010, 20:55

Най-вероятно става въпрос за неуредени сметки по регулация, което означава, че или от имота ще се "взема" парче, или ще се "прибавя", като съответно се и заплаща /ако се взема - на собственика ще му платят, а ако се прибавя - собственикът ще доплаща/.
Друг вариант е актът да е стар и отношенията вече да са уредени, след като е бил изповядван.
Може и друго да е ... Най-добре да се консултирате с адвокат, да се извършат съответните проверки ... и така ... вземайте документите и при адвокат ;)
Според мен си струва да се "инвестира" някой лев в "спокоен сън" ;) - все пак купувате нещо предполагам доста скъпо ... а и документите на къщата ще се видят - все пак и там явно има някакви неща, които Ви притесняват ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот namakak » 30 Авг 2010, 21:37

Това предполага намаляване на продажната цена.Коментар на цената.Задължително с адвокат,за да се наредят и отношенията :lol:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот d_nikolaeva_ » 31 Авг 2010, 15:56

Благодаря много на отговорилите на моя въпрос. Ясно е,че без адвокат няма да стане. Искам да съм подготвена обаче като отида при него,че и аз не знам на какъв ще попадна. В тази връзка ви моля за още един отговор - ако разрешителното се окаже,че е дадено само за първи етаж,а са построени 3-какво се прави-има ли продецура за узаконяването на другите два етажа? Благодаря предварително на тези,които ще отговорят на този мой въпрос!
d_nikolaeva_
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 31 Авг 2010, 16:07

Има къща само с едно разрешение за строеж, така ли?
Ами каквото и да Ви обясняваме, трябва адвокат, и може дори и друг специалист да се наложи.
Най-общо може и да е незаконен строеж, но зависи. Кога е строена?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот d_nikolaeva_ » 31 Авг 2010, 16:48

Разрешението за строет е от 1977 година. В същия двор има стара къща,която е паянтова и едва ли това разрешение за строеж е за нея-по-скоро-не е. Тази къща,заедно с част от мястото е отделена и е дадена на стара жена,която се е грижила за наследодателя. Но неуредените отношения не са за тази къща по всяка вероятност,защото прехвърлянето е станало преди 3 години.
d_nikolaeva_
Младши потребител

Мнениеот d_nikolaeva_ » 31 Авг 2010, 16:50

Къщата е само с едно разрешение за строеж,в което се упоменява на кого се разрешава да строи и при кои съседи-това е
d_nikolaeva_
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 31 Авг 2010, 16:54

Неуредените сметки касачт земята. Ако тя е прехвърлена преди 3г., странно как с неуредени сметки, то на кого и на какво основание е къщата?
Мисля , че или Вие сте се оплели или Ви спестяват истината .
sunrise
Активен потребител

Мнениеот d_nikolaeva_ » 31 Авг 2010, 17:19

Земята е около 1 декар,била е един двор, извикали техник,който сложил граница между старата и нова къща и част от земята е на старата къща,част на новата. И аз вече не знам,като извадят новата скица се надявам да има повече яснота. По всяка вероятност неуредените сметки касаят земя,която е принадена към съседа от другата страна-съседите от една страта е тази баба със старата къща,улица и още едни съседи от ляво.
d_nikolaeva_
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ