начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Откриване на частно училище

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откриване на частно училище

Мнениеот diva1div » 30 Юни 2010, 11:57

Къде е уредена процедурата по откриване на частно училище?
diva1div
Нов потребител

Re: Откриване на езиков център

Мнениеот panic » 11 Юли 2010, 14:54

Здравейте!
Трябва ми информация относно изискванията за откриване на център за чуждоезиково обучение на деца до 7-ми клас. Или къде мога да открия такава.
Моля, ако някой може да помогне да пише тук или на et_alex@abv.bg.
Благодаря!
panic
Нов потребител

Re: Откриване на частно училище

Мнениеот panic » 13 Юли 2010, 18:48

Никой ли не е запознат с регламентиране дейността на езиковите центрове?
panic
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 13 Юли 2010, 21:26

Няма нормативно определени изисквания, нито специална процедура. Има стандарти за обучение, изисквания за акредитация, и т. н. Тях можете да получите от МОН.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот panic » 13 Сеп 2010, 20:16

Здравейте!
От НАПОО ми обясниха по тел., че езиковите курсове не подлежат на лицензиране защото не са професия.
От МОН пък писмено ми отговориха, че не контролират и не лицензират езикови курсове.
Настина ли този тип дейност не подлежи на лицензиране или е достатъчно само и единствено наличието на регистрирана фирма в ТР?
И как тогава става издаването на сертификати, удостоверения за владеене на съответното ниво на чужд език?
panic
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ