начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Наследяване на дружествени дялове

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследяване на дружествени дялове

Мнениеот keith_flint69 » 27 Сеп 2010, 13:13

Колеги, ако някой е имал подобен случай, моля Ви за съвет.
Касае се за починал съдружник, който е притежавал 25 дяла, а има двама наследници, следователно един от дяловете следва да е съсобствен. Въпросът е как се записва това в заявлението за пререгистрация. Аз мисля, че трябва да е:

1. съдружник Х - 12 дяла
2. съдружник У - 12 дяла
3. съдружник Х и У - 1 дял

Но не съм много сигурен. Дали не е необходимо да се прави делба?!
keith_flint69
Потребител

Re: Наследяване на дружествени дялове

Мнениеот anton_k » 27 Сеп 2010, 23:36

Бих искал да допълня въпроса- Ако починал акционер има наследници те стават ли акционери?
anton_k
Младши потребител

Re: Наследяване на дружествени дялове

Мнениеот keith_flint69 » 28 Сеп 2010, 02:00

anton_k написа:Бих искал да допълня въпроса- Ако починал акционер има наследници те стават ли акционери?

Моят въпрос е за съдружници в ООД, а не за акционери.

А ето тук има една статия по въпроса за правоприемството при случай на смърт(по отношение на съдружниците в ООД):
http://www.geocities.ws/christian_takof ... gister.pdf
keith_flint69
Потребител

Назад към Взаимопомощ