начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Питане за В и К?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Питане за В и К?

Мнениеот grigoriana63 » 29 Сеп 2010, 09:32

Здравейте, от известно време получавам фактура от това дружество с доста завишени суми. Живея в стар блок и сградата е с акт 16. Подробно разгледах фактурата, сравних и с дуги съседи и на мен най много РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ми начисляват. Поисках да ми бъде направена проверка от специалисти на В и К на водомера-не бе открита повреда. Живея сама, по цял ден съм на работа и 40 кубика едва ли мога да изхабя на месец. Бихте ли дали някакъв съвет?

Благодаря,
grigoriana63
Нов потребител

Re: Питане за В и К?

Мнениеот TheOldMan » 29 Сеп 2010, 12:25

Вижте кой от съседите ви краде водата. Ако сте 10 апартамента, и ви се начисляват по 20-30 кубика вода за разпределение, вероятно някой гледа хипопотам в банята .... това са 200-300 кубика месечно, трябва да плющи вода непрекъснато. Ама па... за какво може да краде 200 кубика вода? Това е огромно количество, нито може да е от теч, нито от кражба.
Ако това количество се появява всеки месец, определено има някаква голяма грешка или в общия водомер, или в софтуера на ВиК-то. Възможно е инцидентно да се натрупа такова количество, когато общия или индивидуалните водомери не са отчитани дълго време, но всеки месец... просто е невъзможно.
Попитайте и ВиК дружеството тази вода на каква база се разпределя. "На всеки по равно", според консумацията, или според площта на жилището... Дружествата имат достатъчно центрове за обслужване, където могат да ви отговарят на въпросите.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ