начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Телефонен тормоз от инвевстиционни посредници

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Телефонен тормоз от инвевстиционни посредници

Мнениеот vlad777 » 29 Юни 2010, 22:31

Здравейте,

Фирма провежда агресивна и досадна маркетингова кампания по телефона.

Телефонните номера на жертвите се извличат от търговския регистър.

Служители на фирмата ми се обаждат постоянно на мобилния телефон и почти винаги от различни номера. Вече това се повтаря десетки пъти!

Няколко пъти (над 5) съм настоявал да не ми се обаждат повече и да изтрият номера ми от базата данни, като в повечето случаи съм получавал тяхното уверение, че това ще стане, но всъщност нищо не става и продължават да ме тормозят.

Това продължава вече над 1 година.

Фирмата наема всеки, който може да говори по телефона за минимално или без заплащане и след няколкодневно обучение тези хора вече са "финансови експерти", които звънят и предлагат "инвестиция с голяма възвръщаемост". Начинът, по който го правят е много агресивен и подвеждащ.

Звънях в МТел, но те ми казаха, че не могат да блокират номера. Пробвах със заплахи с полиция към тези, които ми се обаждат, но и това не помогна.

Може ли някой да ме посъветва какво мога да направя, за да спре този тормоз?

Благодаря! :)

По сигнал на фирмата, за уронване на престиж, темата е модерирана.
Модератор
vlad777
Нов потребител

Re: Телефонен тормоз от инвевстиционни посредници

Мнениеот vlad777 » 30 Юни 2010, 11:13

Другото нещо е, че при единия от разговорите, операторът ми каза, че разговорите се записват.

Доколкото знам е незаконно да се записват разговори, ако предварително не са ме уведомили.

КОНСТИТУЦИЯ на Република България

Глава втора

ОСНОВИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Значи мен са ме записвали многократно без моето знание, с което са нарушили конституционните ми права. Какво да направя?
vlad777
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 30 Юни 2010, 14:04

мда... абе скоро не са ми звънкали... Сигурно още нямат нищо интересно на европейските борси ;-)

prnedev
Активен потребител

Мнениеот vlad777 » 01 Юли 2010, 00:32

Да рабирам ли, че нищо не може да се направи по въпроса? :?

Можете да се присъедините към групата във Фейсбук, която създадох. Дано като се съберем повече хора, някой ни обърне внимание!

http://www.facebook.com/group.php?gid=130900116944558
vlad777
Нов потребител

Мнениеот savov_at » 03 Юли 2010, 23:55

влад777
нищо не може да се направи,1000 пъти им казах да не ми званят,яко досадни-казах им че имам акъл как да си въртя парите,големи гадове,страшно нагли.....скоро и на мен не са ми званели,очевидно нямат телефонисти или нещо са ги скастрили по въпроса.Дано не се обаждат.А ако ми се обадят ще им кажа че вече съм инвестирал в друго или другаде и дано се откажат.
savov_at
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 04 Юли 2010, 12:50

Като ви звъннат и чуете от къде се обаждат - ЗАТВАРЯТЕ БЕЗ ДА КАЖЕТЕ ДУМА.
Най-много да звъннат още веднъж ( ще помислят че връзката се е разпаднала ), но при повторно такова действие ще се откажат.
Три пъти този номер да им приложите - и няма да ви звънят повече. Освен ако не наемат съвсем нови оператори и списъците им са стари и не ги отбелязват кой клъвнал, кой не :mrgreen:
nikiboy
Потребител

Мнениеот tapizaushi » 05 Юли 2010, 12:30

Аз ще ви кажа как се отървах от тях. Вторият път като ми звъннаха, включих спийкъра и почнах големия лаф. Слушах го онзи тип половин час как ми дудне: "Господин еди-кой си! ....аз ви казвам....това е така, онова е онака. Ще забогатеете, но инвестирайте.

Аз - изненадан: Ма верно ли уе?!!
И той: Да, а освен това .... ала бала. Ние, нашта фирма...ала бала...
Аз: а някак в зеленчуци мога ли да инвестирам?
Той: има такава възможност, г-н Еди кой си! Нека се срещнем.
Аз: пратете ми на мейла няколко от възможностите, ама да ги има уеб сайтовете. Не бих инвестирал в к'ви да е зеленчуци...Има един специален сорт брюкселско зеле...Lami Halala се казва...

Накарах ги да изредят всичките си условия, а за каквото можах да се хвана - исках подробности. Операторът естествено не знаеше какво точно пише в договорите им,а и явно нищо не чаткаше от договори. На 5-тата минута започна да се запъва и да се нервира.

Накрая го ударих на бъзик: бе ти явно много ги разбираш, дай да инвестираме заедно: аз давам 2, ти даваш 1?...

Онзи вика: "ще ви звънна като има нещо интересно". То т'ва не стана.

Вкратце: те си плащат телефонната сметка.
tapizaushi
Потребител

Мнениеот vlad777 » 06 Юли 2010, 17:35

По сигнал на фирмата, за уронване на престиж, темата е модерирана.
Модератор

Господата от "фирмата" днес се свързаха с мен и твърдят, че никога не са ми звъняли и си измислям.... :lol: Сигурно и всички други, които са писали тук, във Фейсбук, в Оффроуд форума, в БГработодател и къде ли още не също си измислят! :lol:

Подобни практики влияят зле на бизнеса в България като цяло и правят думата "телемаркетинг" негативна. :idea:

Колкото и да се опитват - свободата на словото в Интернет не може да бъде ограничена!

Хайде всички, които са писали в темата да отидат да си пият хапчетата, защото явно халюцинират. Такива обаждания не е имало. :lol: :lol: :lol:
vlad777
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 06 Юли 2010, 17:45

:lol: :lol: Коя беше фирмата, че й забравих името :lol: :lol: :lol: ???

Ей, че и нета следят, това значи е сериозна фирма. :mrgreen:
nikiboy
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 06 Юли 2010, 20:00

Не, просто няма какво друго да правят, и висят по форумите
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот vlad777 » 08 Юли 2010, 13:01

Ето и мнението на един от специалистите в бранша, с когото се свързах:

Чудно ми е какво според Вас е редно да се направи, за да се спре това звънене. Дали някой би ни обърнал внимание от КФН или БАЛИП? Говорих с доста мои познати, които имат фирми и всичките ми се оплакаха от тази фирма.

Мисля, че институциите няма да помогнат. Единствено фалитът на тази компания вероятно ще ви отърве от обажданията им.
vlad777
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Сеп 2010, 22:56

rusko написа:Аз съм служител на Глобал Маркетс и изкарвам солидни пари...нямам твърда заплата...работи се на процент....

http://www.dnevnik.bg/pazari/intervju/2 ... itvame_se/

- Твърдата сума е конфиденциален въпрос. Иначе заплащането включва твърда сума плюс бонуси и такъв е и този случай.

Я се разберете с вашия шеф кой говори истината... :)

rusko написа:Нека всеки които смята че верносста и актуалността на иформацията е по-важна от някакъв "тормоз" (тва е телефон бе хора ?!? )
и всеки който е копметентен в сферата на финансийте
да се обръща към мен по електронен път на адрес peter_911@abv.bg.

Някои хора ползват телефон, за да въртят собствен бизнес. Други очакват с нетърпение или с ужас звъна на телефона. Човек си дава номера само на хора, за които той прецени, че има нужда да поддържа връзка. Ползването на "стандартна база данни" означава, че вие най-вероятно не сте първите, които звъните на бедния потребител. Колко ли нецензурни слова са принудени да изслушват операторите ви... Не знам, аз лично не бих се хванал на работа, където ми плащат (евентуално), за да ме псуват.

rusko написа:радвам се че 8 човека от 8000 проявиха иновативност и бяха отворени към нови идеи...сега те печелят...

8:8000 ... ако това не е пирамида, здраве му кажи :) Другите 7992 човека пиха по една студена вода, нали?

P.S. Тук може темата и да е модерирана, но чичко гугъл знае много... не можете да модерирате целия интернет. Не трябваше да пишете името на фирмата в поста си - сега пак ще трябва да звъните на модераторите да го ремонтират, щото вашия пост ще оправите, ама моя цитат на вашите думи...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Телефонен тормоз от Глобал Маркетс

Мнениеот vlad777 » 13 Окт 2010, 20:04

На всички е ясно, че такава пирамида няма как да привлича "прости балъчета" в тази криза. Кой ще инвестира $30-50 000 по телефона?!? Когато имаше бум на пазара на имоти се намираха лабилни хора, които са продали по някоя нива и се чудят какво да си правят парите. Сега вече не е така.

А от там продължават да звънят. Кой им плаща сметките за телефон, офис и т.н.?

Говорих с един техен бивш служител и той каза, че сделките са единици за месеци. И най-вероятно са с познати...

Откъде идват парите? Вариантите са два - или е пирамида, или е перачница. И в двата случая е време компетентните органи да разследват тази фабрика за пране на пари!
vlad777
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ