начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Плащане плоския данък от наемателя

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане плоския данък от наемателя

Мнениеот insider » 04 Апр 2011, 16:23

Здравейте,
Съгласно новите разпоредби, Наемателя сам заплаща 10% данък, сумата която приспада от наема. Имам магазин, който отдавам под наем. Бихте ли ми казали как да отразя в договора това, че Наемателя се задължава да си плати данъка, след като ежемесечно си отдържа сумата за тази цел. Ако някой може да ми пусне линк за договор съдържащ тази клауза, бих се зарадвал! Благодаря на всеки един от Вас, който ми даде някъква информация по темата!
Успешна нова седмица!
Поздрави:
Insider
insider
Младши потребител

Re: Плащане плоския данък от наемателя

Мнениеот pala4inka6 » 04 Апр 2011, 16:29

Здравейте,
мисля, че няма смисъл от подобна клауза в договора.Ако наемателят е търговско дружество или ЕТ трябва да ви издаде служебна бележка, с която да удостоверите, че данъка е платен, когато декларирате сумите от наемите в края на годината.
pala4inka6
Младши потребител

Re: Плащане плоския данък от наемателя

Мнениеот insider » 04 Апр 2011, 17:20

pala4inka6 написа:Здравейте,
мисля, че няма смисъл от подобна клауза в договора.Ако наемателят е търговско дружество или ЕТ трябва да ви издаде служебна бележка, с която да удостоверите, че данъка е платен, когато декларирате сумите от наемите в края на годината.

Благодаря за свткавичния договор!
Притеснява ме факта, че той може да си приспада сумата ежемесечно от наема и на края на годината да се наложи ние да си платим данъка, ако той не бъде коректен и каже, че не си е приспадал въпросната сума. А съществува вероятност да освободи помещението преди изтичане на календарната година. Оплаква се, че не му се продава стоката и аз виждам, че е така. Иначе всяка година си декларираме наема, понеже е магазин. Няма как... :D
Благодаря още веднъж за пояснението!
insider
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ