начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Уведомяване чрез смс от държавен служител

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уведомяване чрез смс от държавен служител

Мнениеот vwjetta » 13 Апр 2011, 19:00

Здравейте,

Получихме смс от държавен служител ( поне се представя за такъв ) , не е упоменато неговото име, а пише моля да се явите ЗАДАЛЖИТЕЛНО в стая Н..
Не се упоменава никъде на кой етаж , или друга информация.
Смса е от име "Бюрото по труда" и е изпратено от сайта на глобул чрез някакъв си номер. Има ли някаква правна норма този смс ?
Могат ли държавните служители да ме уведомяват по-този начин да се явя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО някъде си?
Този смс има ли някаква правна сила?
За мен е несериозно държавен служител да те уведомява чрез смс , да се явиш някъде си , и да не се идентифицира.
Не би ли трябвало държавните органи , да уведомяват чрез писмена форма?
Помагайте :)
vwjetta
Нов потребител

Re: Уведомяване чрез смс от държавен служител

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Апр 2011, 19:25

Ако не дължите нещо отидете.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Апр 2011, 19:38

Не смятам, че е някакъв проблем. Не могат да Ви задължат, но сигурно е нещо важно. Ако наскоро сте подавали някакви документи в тази връзка, отидете да се осведомите за резултата.
Мен пък днес ми се обадиха по телефона от съда, че утре имам в еди - колко си часа дело, служителката не се представи, мислите ли, че има някакво законово нарушение!? :D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот cuckoo » 15 Апр 2011, 18:18

Да, наистина служителят е трябвало да си напише името.
А на вас толкова ли ви е трудно по номера на стаята да я намерите и без етажа?
Какво като е през интернет - хората икономисват разходи за телефон. Дали сте мобилен за връзка и искате да ви търсят по стационарния за минимум 25 ст./мин., когато през сайта на оператора е без пари... Бюрото по труда е бюджетна организация и издръжката й е ограничена, ако беше банка - щяха да си имат служебни мобилни.
cuckoo
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ