начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Проблем с издаване на Удостоверение за наследници

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с издаване на Удостоверение за наследници

Мнениеот hrist » 02 Май 2011, 14:26

Здравейте,

Имам проблем при издаване на удостоверение за наследници. Майка ми, която беше СРЪБСКИ гражданин, почина миналата година. В ЕСГРАОН казаха че ще издадат удостоверение за наследници САМО ако им се предостави подобен документ, издаден в Сърбия, в който са написани наследници, ако има/няма такива. Обърнах се към Външно министерство за съдействие при издаването на този документ. Отговорът от тяхна страна беше че наследниците трябва да идат в Сърбия в съответния град и съд и от съда ще се издаде съдебна бележка за наследници, но не беше уточнена процедурата, която трябва се изпълни. в какъв съд се ходи , какви документи трябва да се приложат, как се наричат документите/формулярите, които трябва да се попълнят в Сърбия, колко трае процедурата, трябва ли ни адвокат....Не мога просто да ида където и да било да кажа на служителите да ми издадат документи незнайно какви и между другото да вземат да попълнат необходимите заявления, молби... т.к. не зная сръбски език.
Подчертавам , че не търся никакво наследство в Сърбия. Удостоверението за наследници ми трябва за уреждане на имуществени въпроси в България

Ако някой се сблъсквал с подобни проблеми ще съм много благодарна за всяка помощ

Благодаря предварително
hrist
Нов потребител

Re: Проблем с издаване на Удостоверение за наследници

Мнениеот rozablue » 02 Май 2011, 18:55

Вероятно има посолство на Сърбия в София. Потърсете в Интернет адреса,телефона, свържете се , представете им случая и ги питайте!

А ако Ви се наложи да отидете в Сърбия, не се притеснявайте - нали знаете, български и сръбски са много близки славянски езици /първи братовчеди!/ и ако говорите бавно, ще Ви разберат навсякъде, а и Вие ще ги разберете! Успех!

Но първо питайте в посолството.
rozablue
Потребител

Re: Проблем с издаване на Удостоверение за наследници

Мнениеот hrist » 03 Май 2011, 09:56

Благодаря :) Дано да са услужливи служителите
hrist
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ