Здравейте,ето моя проблем:
Аз съм наемател в едно учреждение със срок на договор който изтича 01.01.2012 г.Преди един месец ми връчиха предизвестие с което ми прекратяват договора и ме приканват да напусна.Впоследсте научих,че учреждението е направило търг,явила се една фирма-спечелила тъй като е била само тя.
Питам-може ли учреждението да прави търг при дейсващи договори,не трябвали да му е изтекъл срока или пък да е прекратен и тогава да правят търг.Кой закон са нарушили?
- Дата и час: 25 Фев 2025, 19:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
неправомерен търг-помощ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: неправомерен търг-помощ
на практика с проведения търг към датата на спечелването му от единствената фирма която се е явила има два договора за наем за едно и също място-моя който още не е прекъснат и на спечелилата фирма -това нормално ли е
- demi-lovato
- Нов потребител
Питам-може ли учреждението да прави търг при дейсващи договори,не трябвали да му е изтекъл срока или пък да е прекратен и тогава да правят търг.Кой закон са нарушили?
Вие питате, ние отговаряме( голямата викторина е тук)-правомерно е.
Вие имате два апартамента, единия сте ми го отдал под наем с писмен ( не е задължително, но е препоръчително) договор. Намира се купувач- предлага цена, която ви устройва- продавате. Проблемът с мен, в качеството ми на наемател е уреден съгласно договорните клаузи между нас- изпращате ми предизвестие и ме уведомявате, че от дата еди коя си следва да напусна собствеността ви.
Учреждението, както и вие( в посочената хипотеза) сте гражданско-правни субекти и се разпореждате със собствеността си, както намерите за ок.
Друг е въпросът, че аз, мога и да ви въртя известно време и да не напусна жилището, като в последствие цялото това пернАто поведение ще се отрази на финансовото ми благополучие.
Но... всичко си има цена.
Въпреки това препоръчвам да вземете договора и да се консултирате със специалист. Може и да не напуснете веднага имота, вкл. може и парици "да спечелите".
- Гост.
- Старши потребител
Учреждението е болница с 49 % общинско и 51 % държавно участие-при действащ договор за наем/вслучая моя договор/мисля че не могат да правят търг по правилник за упражняване на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие на капитала.Договора трябва да е с изтекъл срок или да е прекратен и тогава да се направи търга.На практика тази наемна площ за един период от време е имала двама наематели-аз и тази фирма която е спечелила търга-вие ще кажете-но според мен това е незаконно-не знам обаче коя разпоредба е нарушена
- demi-lovato
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|