начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Имам ли основание за завеждане на дело?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли основание за завеждане на дело?

Мнениеот ivan123 » 15 Юни 2011, 16:12

Здравейте,

ще се пробвам да съм максимално кратък и точен. Преди няколко дни отидох да си платя сметката за интернета като подадох и молба за прекратяване от юли. Прибирам се аз и след няколко часа ми звъни телефона, господине можете ли да донесете касовата бележка, че имаме съмнения. Попитах какви и бяха, че не съм си платил сметката, а много добре помня че я, попитах дали имат камери ако не намеря бележката. Почнах да я търся и се забавих, защото я бях бутнал някъде, след около 10 минути ми звънят пак и ми казват оказахме се прави не сте си платили сметката. След затварянето на телефона си намерих бележката, която доказва че съм платил. Въпроса ми е имам ли основание за завеждане на дело за клевета/обида не съм сигурен какво точно е, почвам да чета законите. Не е голямо нещо, но определно много ме ядосаха не може да ми звънят и да казват че лъжа, че съм си платил сметката.

Благодаря предварително и се извинявам ако има нещо, все пак има доста по-сериозни казуси за решаване.
ivan123
Нов потребител

Re: Имам ли основание за завеждане на дело?

Мнениеот nk7702n » 15 Юни 2011, 16:22

За обида, клевета и др. - не. Единствено си пазете документа в случай, че предявят претенциите си пред Вас за повторно плащане на сумата. Идете веднага и на място да представите копие от бележката. Вижте доколко реално Ви е прекратен договорът, да не Ви изникнат изненади в бъдеще.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ivan123 » 16 Юни 2011, 19:56

Благодаря Ви за отговора. Жалко че не може, но пък и за такова нещо едва ли щях да се занимавам с цялата процедура. Това за мене си е чист опит за измама, ако не бях намерил касовата бележка щяха да ми спрат интернета и да искат да плащам пак.

Поздрави
ivan123
Нов потребител

Мнениеот rozablue » 16 Юни 2011, 20:30

Напишете оплакване до ръководството на фирмата ,като визирате некоректното поведение на служителите в този офис спрямо вас като коректен и лоялен клиент.
В писмото изразете чувствата,които сте изпитал и това,което са Ви причинили.
Бъдете много точен - кога, в колко часа това се е случило, така ,че, когато направят проверка, действително да установят фактите такива,каквито са.
Предполагам,че в сайта на оператора има имейл за контакти с клиенти и можете да изпратите оплакването си по имейл.

Ще се почувствате удовлетворен, че сте казал това,което трябва ,на този, на когото трябва, а те са длъжни да Ви отговорят.

В случая би било напълно достатъчно.

Няма основание за съдебни дела.
rozablue
Потребител

Назад към Взаимопомощ