Здравейте, имам следния проблем, с който се примирявах до сега, но чашата ми прелива...
Преди няколко години се преместих в ново жилище, стара кооперация само на 3 етажа. Пъвият ет. е офис, на вторият - съсед и на третият - ние.
Входът ни е в безобразно състояние, обсипан с вехтории, стари шкафове, счупени стъкла, гуми и т.н. , правим забележка, но това далеч не е най страшното.
В мазата на нашия съсед (окупирал и нашата маза още преди ние да купим апартамента) се вихри бизнес - ВУЛКАНИЗАТОР. И под маза нямам предвид дълбоко подземно помещение, а 4-5 стъпала под входната врата. Шумът и мирисът са ужасни. От рано сутрин се започва едно блъскане на джанти и т.н. УЖАСНО Е ! Имаме и двор на кооперацията, койето е 50% наш и 50% негов, но той също е окупирал за склад на гуми! Улицата ни е тясна и еднопосочна, той сменя гумите на пътя! Блокира улицата с гуми и табели и така никой не може да паркира освен него и клиентите му! Вече не се търпи ! Става въпрос за центъра на Варна!
Какво да правя? Не знам, дори къде да подам жалба и дали някой ще и обърне внимание. Знам и че такива жалби не могат да се подадат анонимно, а всички знаят какво е да си във война със съседа, но съм готова да поема риска!
Искам съвет ! Благодаря Ви !
- Дата и час: 25 Фев 2025, 16:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Законно или не? Нетърпимо!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Законно или не? Нетърпимо!
Здравейте,
Ситуацията в която сте изпаднали никак не е приятна, особенно когато става дума за съсед с когото сте в един вход, и в такава малка кооперация. В конкретния казус, първо, поговорете със съседа и се опитайте да решите проблема. Ако не коригира поведението си, може да подадете жалба до РИОКОЗ за вдигането на шума. Може да сигнализирате до НАП за осъществяването на търговската дейност, да му бъде направена една данъчна проверка. Пратете му нотариална покана за спиране на дейността, и го уведомете за евентуалното уреждане на спора в съда. По съдебен ред може да се браните с иск по чл.109 Закон за собствеността, може да се помисли и за иск по чл.45 Закон за задълженията и договорите. Във всички случаи се консултирайте с колега-адвокат, за евентуални съдебни действия.
Успех!
Ситуацията в която сте изпаднали никак не е приятна, особенно когато става дума за съсед с когото сте в един вход, и в такава малка кооперация. В конкретния казус, първо, поговорете със съседа и се опитайте да решите проблема. Ако не коригира поведението си, може да подадете жалба до РИОКОЗ за вдигането на шума. Може да сигнализирате до НАП за осъществяването на търговската дейност, да му бъде направена една данъчна проверка. Пратете му нотариална покана за спиране на дейността, и го уведомете за евентуалното уреждане на спора в съда. По съдебен ред може да се браните с иск по чл.109 Закон за собствеността, може да се помисли и за иск по чл.45 Закон за задълженията и договорите. Във всички случаи се консултирайте с колега-адвокат, за евентуални съдебни действия.
Успех!
-
doxa - Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|