начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Съдебна отговорност от брокер ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдебна отговорност от брокер ?

Мнениеот astreo » 15 Авг 2011, 12:27

Здравейте ,
Станах жертва на имотна измама с предварителен договор и % предплата .Подадох жалба в Полицията ,дадохме показания,имам свидетели.
Имам ли правно основание да заведа гражданско дело срещу моя брокер ,чиито неадекватни стъпки и непрофесионализъм ,мърлявщина и т.н. ме доведоха до това дередже .
Ще бъда безкрайно задължен на всички които ме посъветват и дори насочат към подходящ адвокат или кантора.
astreo
Нов потребител

Re: Съдебна отговорност от брокер ?

Мнениеот sisi19 » 15 Авг 2011, 14:08

astreo написа:Здравейте ,
Станах жертва на имотна измама с предварителен договор и % предплата .Подадох жалба в Полицията ,дадохме показания,имам свидетели.
Имам ли правно основание да заведа гражданско дело срещу моя брокер ,чиито неадекватни стъпки и непрофесионализъм ,мърлявщина и т.н. ме доведоха до това дередже .
Ще бъда безкрайно задължен на всички които ме посъветват и дори насочат към подходящ адвокат или кантора.

Инфото е много малко.

В какво точно обвинявате Вашият брокер, и какви са основанията Ви за това.
sisi19
Потребител

Мнениеот astreo » 15 Авг 2011, 14:37

В това ,че не направи основните неща за да защити интересите ми : не поиска среща с брокера който уж продаваше имота ,не поиска оригиналите от документите а само копията , отказа подписването на Предварителния договор да бъде пред нотариус .
Общо взето става дума за вреди които ми причини следствие на нейната мърлявщина. Нали затова я наемам и плащам комисионна.
astreo
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 16 Авг 2011, 10:23

[quote="astreo"]В това ,че не направи основните неща за да защити интересите ми : не поиска среща с брокера който уж продаваше имота ,не поиска оригиналите от документите а само копията , отказа подписването на Предварителния договор да бъде пред нотариус .
Общо взето става дума за вреди които ми причини следствие на нейната мърлявщина. Нали затова я наемам и плащам комисионна.[/quote
от това мърлявщина не виждам да има. Ако имате проблем ,не е в това. За предварителен договор нотариус не Ви е нужен, а и едва ли бихте му платили на него още 200-300лв. поне,затова че ще завери договора.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 16 Авг 2011, 12:22

Гражданско дело със сигурност може да иницирате, но от изложеното до момента не става ясно срещу кого.
Съжалявам да го кажа, но вие сам не сте защитил интереса си и сте проявил мърлящина към собствените си работи. Брокерът няма задължение да защитава интересите на която и да било от страните по сделката. Той е само посредник и нищо повече, целта му е да направи връзката между продавач и купувач, които по между си да формират воля за сключване на сделка. В тази сделка всяка от страните сама защитава интереса си. Ако не знае как- ползва услугите на адвокат.
Когато се ползва адвокат след като е станала белята, излиза в пъти по-скъпо от към средства, време и нерви. Много от създадените имотни каши са дело на брокерите, следствие от тяхното убедително красноречие, но уви, те не носят отговорност.
Дайте още фактология- какво се случи?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ