начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Промяна в завещание - процедура по изплащане парите от банка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна в завещание - процедура по изплащане парите от банка

Мнениеот m_dyakova » 26 Авг 2011, 13:38

Привет,

моля ви спешно за консултация.
накратко казуса е следния: Лицето, което е направило завещанието, иска си да изтегли обратно сумата оставена в специална банкова сметка при нотариуса, направил завещанието (не знам точно как се казва това и защо така се прави, но разбрах че е така направено) и сега се оказва, че от банката искат то ЛИЧНО да отиде до там (в друг град е, в централата на банката), където е заверено завещанието и се намират парите или да отиде наследник със смъртен акт ! Това е изискване от страна на банката, за да му бъдат възстановени/изплатени неговите си пари...
Лицето на практика прави промяна във завещанието си, подкрепена със всичките му документи за това от нотариуса...
Знаете ли каква е процедурата (от страна на банката) при искане от страна на лицето направило завещанието да си изтегли предварително парите от специалната банкова сметка ?
Иначе казано:
1.Може ли тегленето на сумата да стане от упълномощения за това адвоката при изрядни заверени нотариални пълномощни, а не лично от лицето?
2.Може ли това да стане в друг банков клон в друг град или трябва да бъде точно в централата, където е заведено завещанието?

Ако може да ми цитирате на основание на кои закон/наредба банката има тези изисквания...
Имаме адвокат, но искам да чуя и други мнения. Така че моля ви за спешен отговор - важно ми е, а не мога да разбера какъв е проблема ! Малко ми се вижда абсурдна ситуацията... :roll:
Предварително благодаря за помощта на всички...
m_dyakova
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ