Здравейте,
бях в майчинство до скоро и през това време във фирмата , в която работя разбрах че моя колежка е казала на работодателя , че съм и предложила работа в конкурентна фирма , докато ми е била на гости.Това съответно се отрази както на отношението му към мен, така и на мен за това че това е клевета.Мога ли да я осъдя?
Ето каква е истината: Работя в телекомуникац компания и конкуренцията е жестока..Излезнах в майчинство и през това време наш колега отиде да работи в конкурентна компания Х.Дойде тази колежка на гости ( ние бяхме близки) и съответно коментирахме това негово напускане и апетитното предложение от конкурентната фирма..аз коментирах , че съм чула че са му предложили доста по висока заплата.До края на вечерта си говорихме за какво ли не и всичко беше нормално.След няколко месеца разбирам че тя е казала на моя работодател , че съм и предложила работа за тази конкурентна компания Х ( с която нямам нищо общо).Обадих се на работодателя , даже му изпратих и мейл , че това не е истина , но сега се връщам на работа и разбирам че цялата история е още по-украсена.Колежката , която беше на гости даже си била трагнала на секундата , в която съм и намекнала за работа в другата фирма..
Какво да направя?Работодателя ми е " болен " на тази тема, защото наистина сме конкурентни компании и си крадеме хора и независимо ,че казвам ,че не е истина всичко това , той не е сигурен в това..Според мен ако не бях защитена от закона ( заради малкото дете) щеше и да ме махне.
Моля ви за съвет?Какво е редно да направя и мога ли да осъдя за клевета и морални щети тази колежка?
- Дата и час: 25 Фев 2025, 13:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да осъдя?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|