начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

Въпрос относно частен съдия изпълнител и инвалид

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно частен съдия изпълнител и инвалид

Мнениеот iana_k » 02 Ное 2011, 14:41

Здравейте, живея в апарамент в София заедно с майка ми, която е пенсионер с 95% инвалидност, болна от Алцхаймер. В момента съм безработна. Когато се прибрах вчера видях, че входната врата на апартамента ми е счупена. Имаше парчета от вратата по земята и си личеше, че е имало опит да се влезе с взлом. Вратата обаче, беше заключена. Когато влязох вътре видях, че майка ми доста стресирана. Отначало помислих, че е бил някой крадец, но след това намерих призовка от частен съдия изпълнител за опис на имуществото, назначено за идната седмица. Призовката е на името на майка ми, относно задължения към топлофикация и не е разписана от никой. Извиках полиция, за да огледа вратата и те ме посъветваха да пусна жалба за имуществена щета. Въпросът ми е дали тази жалба би забавила описа на имушеството и дали има начин за издължаването ни без да се налага продажбата на апартамента.
iana_k
Нов потребител

Re: Въпрос относно частен съдия изпълнител и инвалид

Мнениеот ch3oh » 02 Ное 2011, 15:06

Жалбата няма да спре описа. Ако жилището Ви е единствено - няма да бъде продадено.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 02 Ное 2011, 15:40

Принципът- плащате 30% от дълга и се задължавате, че всеки месец ще погасявате чрез плащане по 10% от остатъкът и няма да имате сътресения житейски.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Pause » 02 Ное 2011, 16:57

Според мен ,ще е добре да посетите ЧСИ и да се посъветвате как да изпълните притезанието си по най благоприятен за вас начин.Като имате в предвид ,че е възможно и да постигнете спогодба за издължаването ви.Това е едно от неговите правомощия по Чл.18 ал.3 ЗЧСИ относно посредничеството със взискателя за постигане на спогодба.Като по този начин избегнете изпълнителня процес. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот iana_k » 03 Ное 2011, 13:27

poli_g написа:Принципът- плащате 30% от дълга и се задължавате, че всеки месец ще погасявате чрез плащане по 10% от остатъкът и няма да имате сътресения житейски.

Някъде четох, че не могат да се взима повече от 1/5-та част от пенсия за инвалидност, а 30% от дълга е прекалено много за мен, но благодаря Ви за информацията.
iana_k
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 03 Ное 2011, 13:32

Визирате несеквестируемият доход( който не е в посочените от вас рамки), но тук чета за насочено принудително изпълнение към недвижим имот, не към вземания- което е различно.
На този въпрос
дали има начин за издължаването ни без да се налага продажбата на апартамента.

съм ви отговорила. Посочените вноски са в резултат на доброволно изпълнение.
Гост.
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ