начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

Моля за отговор-плащане на неустойки на Глобул

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за отговор-плащане на неустойки на Глобул

Мнениеот van4eto_ » 24 Фев 2012, 17:10

Здравейте, имам въпрос относно неустойките към глобул.Става дума за просрочено плащане на сметка. Сметката беше около 350лв, заедно с лизинговите вноски. Дойде ни писмо, че дължим сума 1200лв :shock: и при неплащане ще бъдат предприети съдебни процедури. Ние си платихме сметката от 350лв и сега си внасяме всеки месец лизинговите вноски-55лв. Да, но остават неустойките, които са 850лв. Предполагам, че това са т.нар. фактури, които остават до изтичане на договора (25.04.2013г.). Въпроса ми ако това е цялата дължима сума, не трябва ли в нея да влизат и лизинговите вноски и защо ни идват допълнително всеки месец да се плащат? Значи ние трябва да си платим неустойките от 850лв и отделно всеки месец лизингови вноски така ли? Искам да знам дали е влезнал в сила закона, при който мобилните оператори нямат право да взимат такива неустойки на стойност фактурите за всички месеци до изтичане на договора?
Моля Ви, понеже не съм юридическо лице да ми разясните следното:
цитирам от договора:
"Предсрочна изискуемост и принудително изпълнение
чл.12(1) В случай на неизпълнение на задължение от страна на Лизингополучателя ,последният има право, в следствие с разпоредбите на договора, настоящите Общи условия и действащото законодателство:
-с писмено уведомление до Лизингополучателя да се откаже едностранно от изпълнение на задълженията си по договора и тези Общи условия, и/или
-да обяви месечните вноски за предсрочно изискуеми, дължими и платими, и/или
-да поиска връщане на устройството и да удовлетвори вземането си чрез продажба, прехвърляне или последващо отдаване на лизинг на устройството и/или

-принудително да удовлетвори вземането си от предоставения като обезпечение Запис на заповед."
Благодаря предварително за отговора :wink:
van4eto_
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ