начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

плащам ток на цени за стопански клиенти

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

плащам ток на цени за стопански клиенти

Мнениеот arran » 10 Апр 2012, 08:02

От две години живея в жилище под наем. Преди няколко дни отидох да си платя сметката за тока. Като видя клиентския ми номер касиерката ме попита дали това е битов абонат, защото с тези цифри започвали номерата на стопанските абонати. Казах, че е битов, платих си сметката и си тръгнах. Реших обаче да проверя на сайта на електроразпределителното дружество и се оказа, че плащам ток на цени за стопански клиенти. Обадих се на собственика на жилището, който ми каза, че преди мен жилището е ползвано от фирма като офис. Партидата за тока се е водила на името на фирмата. След като договора с тях е приключил, собственика е сменил партидата на негово име. В електроразпределителното дружество ми обясниха, че наистина е сменена партидата, но пишело, че е офис. Трябвало собственика да отиде при тях с нот. акт и да попълни една декларация, за да се таксува като
битова електроенергия. Въпроса ми е има ли начин аз да си върна разликата в парите за тези две години. Разликата в последната ми фактура е около 50 лева.
arran
Нов потребител

Re: Моля за съвет

Мнениеот eurolinker » 10 Апр 2012, 12:22

Не е възможно. Освен ако можете да докажете на собственика, че не сте знаели.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Re: Моля за съвет

Мнениеот arran » 10 Апр 2012, 12:30

Благодаря!
arran
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ