начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Запор на МПС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запор на МПС

Мнениеот vanio_tcb » 08 Май 2012, 11:42

Здравейте.Имам следния казус.Преди година купих едно МПС от един недобросъвестен човек наречен У.Прехвърлихме собствеността на МПС-то пред нотариус като МПС-то се водеше на т.н. Х.У имаше само договор за покупко-продажба и пред нотариуса изповядахме сделката с нов договор за покупко-продажба.Тоест аз имам два договора за покупкоп-родажба.Преди дни ходих в КАТ да прехвърля МПС-то ,но се оказа че първият собственик Х има запор и от там ми казаха да си го питам него за какво иде реч.Лошото е че продавачът У (от който аз купих автомобила) се покри и нямам никаква връзка с нито един от двамата (Х и У).Колата искам да я продам,но не мога да и оправя документите да са на мое име.По какъв начин мога да разбера кой е наложил запора и какво може да се направи като цяло.Новият купувач ще направи някой беля и аз съм този който ще обере пешкира.Моля помогнете.
vanio_tcb
Нов потребител

Re: Запор на МПС

Мнениеот vanio_tcb » 08 Май 2012, 14:33

Ок.Благодаря за адекватния и бърз отговор.До два дни ще отида в КАТ да видя какво мога да направя и ще пиша.
vanio_tcb
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ