начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Куче напада човек

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Куче напада човек

Мнениеот kraska85 » 16 Май 2012, 10:07

Добър ден, имам следният въпрос.
Куче поророда кане корсо пуснато без кайшка нападна мъжът ми койдо разхожда нашето куче на каишка, и захапва мъжа ми за крака има разкъсване на прасеца. Собственичката се появява 5 минути след нападението, живее на близо. Какви ще са последиците за собственичката на кучето което го е нападнало. Извадено е съдебномедицинско удостоверение, и е подаден сигнал на 112 и ще подадем жалба в полицията.

Интересуваме ще я глобят ли, какво ще правят с песа, и могали да я усъдя за телесни щети в следствие на немърливо отнушение.
kraska85
Младши потребител

Re: Куче напада човек

Мнениеот chadel » 17 Май 2012, 10:02

Да, можете да я осъдите за неимуществени вреди - болки и страдания.

ПС: Правописът Ви е потресающ.
chadel
Потребител

Re: Куче напада човек

Мнениеот nk7702n » 18 Май 2012, 00:42

:lol: " Чейсем" е велика българска дума, произхождаща от английския език. :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ