начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Владение на чужда вещ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Владение на чужда вещ

Мнениеот simonna_h » 18 Май 2012, 10:09

Здравейте!
Имам селедния проблем. От година и половина свекърва ми не иска да ни предостави наследени вещи - кухненска техника, които се намират в дома й. Децата ми ги наследиха, след като пчина баща им. За вещите имам гаранционни карти на името на баща им. Свекървата ми е изпратила писмо, чрез нотариус, в което иска да й предоставя документи въз основа, на които е възникнало правото на собственост. Твърди, че гаранционните карти не били доказателство за собственост, защото, според нея, можели да се издадт и на друго име. Също така иска да и предоставя документи, които да съдържат достатъчно данни за идентификация на вещите.
На гаранционните карти, които имам си пише име и описание на вещите, сериен номер и т. н.
В писмото пише, че иска да й докажа доходи, с които синът й би бил в състояние да ги купи. Твърди, че той бил на нейна издръжка и ги купила с нейни лични пари, след продажбата на недвижим имот.
Питам се защо трявба да й доказвам негови доходи, въпреки че от НОИ ми издадоха бележка, за това че е получавал пенсия за инвалидност - това са доходи нали? На това отгоре си правеше сделки с недвижими имоти извън фирмата му, която не функционира, но искаше да се върне в бизнеса, за съжаление почина. Просто синът й никога не е бил на нейна издръжка. Живеехме заедно с родителите му и се издържахме от детски, майчинсто, неговата пенсия и някои негови дейности - като посредник между двама души, които искат да продадат или да купят. просто му даваха някой лев за услугите.
Моля за мнение. Гаранционните карти документи за собственост ли са? И защо трябва да й доказвам точно пък на нея доходи?
simonna_h
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ