начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

как да си взема парите

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да си взема парите

Мнениеот t_evaline » 22 Май 2012, 16:22

Преди две години - 2010г. дадох назаем пари на приятел. Парите изтеглих от банката и му ги дадох на ръка и без никакъв документ за това. Сега той все обещава, че ще започне да ми връща сумата, може би на части, но ми е превел еднократно само 500 лв. от дължимите 10 000 лв. Може ли да ми дадете съвет по някакъв начин да си търся парите? Как да докажа,че съм му ги дала
t_evaline
Младши потребител

Re: как да си взема парите

Мнениеот Pause » 22 Май 2012, 17:23

t_evaline написа:Преди две години - 2010г. дадох назаем пари на приятел. Парите изтеглих от банката и му ги дадох на ръка и без никакъв документ за това. Сега той все обещава, че ще започне да ми връща сумата, може би на части, но ми е превел еднократно само 500 лв. от дължимите 10 000 лв. Може ли да ми дадете съвет по някакъв начин да си търся парите? Как да докажа,че съм му ги дала

Ами ,освен да сключите писмен договор за заем иначе ,има вероятност обещанията да останат във въздуха.По съдебен ред да си ги търсите ,може със свидетелски показания може ,но със изрично съгласие на страните или признание на иска и куп други обстоятелства.За тази сума ,най добре писмено съглашение.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ