начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Претърпени загуби и пропуснати ползи от покер...

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Претърпени загуби и пропуснати ползи от покер...

Мнениеот doesnotmatter » 17 Май 2012, 20:26

Здравейте, интересува ме следния казус.
Цъкам си аз покер турнирче с $88. бай-ин(входна такса), вече на финална маса 9 човека останали аз трети по чипове и още 4/5 други турнира със сходни или близки характеристики и ми спира интернета.Това се случва малко след 1 часа през нощта.Обаждам се на поддръжка - никакъв отговор.(А трябва да има 24 часова такава.)Още два, три пъти така - същата работа.И така чаках час и половина някъде, не "дойде" нета и си легнах.Та въпроса ми е мога ли да съдя интернет доставчика ми за претърпени загуби, тоест входните такси в тия турнири или по важното - пропуснати ползи, ако не друго то поне от финалната маса с чиповете, който имах щях да стигна доста напред.Ако става на въпрос имаше и много чупене, викане, ядосване от моя страна тоест прибавете и едни -неимуществени вреди - болки и страдания :lol: . Това последното в кръга на шегата де, но като знам за какво се съдят хората, защо пък не.
doesnotmatter
Нов потребител

Re: Претърпени загуби и пропуснати ползи от покер...

Мнениеот chadel » 17 Май 2012, 22:04

Съдят се, ама по филмите и в Америка. Тука къде за добро, къде за лошо не е така. За да претендираш пропуснати ползи, те трябва да са с голяма степен сигурни. Играта на комар мисля, че няма как да я броим за сигурна печалба. Т.е. може да ги съдите (всеки може да съди всекиго), но ще изгубите.
chadel
Потребител

Мнениеот doesnotmatter » 18 Май 2012, 02:31

Не, че оспорвам думите ви - изглеждат логични, но...
Да разгледаме следната хипотетична ситуация.
Фирма X претендира за пропуснати ползи, като е била възпрепятствана от фирма Y да отдава под наем даден имот в някакъв период от време.И тук всичко е -ОК, нали?Но това, че до сега е бил отдаван под наем гарантира ли на 100% или дори 80%("с голяма степен сигурни"), че ако не е била възпрепятствана, би намериала наематаел за въпросния имот за конкретния период?Има някаква вероятност, но в никакъв случай не е сигурно събитие.
Та и в моя случай, ние сме 9 човека аз съм 3-и по чипове, тоест имам по-голям шанс да се класирам,
по-напред от останалите 6 човека.И ако не - пропуснати ползи то поне претърпените загуби не са ли на лице?
Питам, най-вече от любопитство, защото материята ми е интересна(правото), едва ли ще съдя доставчика си, въпреки, че си мисля, че има за какво!
doesnotmatter
Нов потребител

Мнениеот kmonev » 23 Май 2012, 10:07

1во огледайте договора си за достъп до Интернет, дали има предвидени загуби от хазартна игра по мрежата. Нищо не се знае.

2ро в областта на непозволеното увреждане - загубите и пропуснатите ползи трябва да се предвидими и вероятни. Трябва да се докаже причинната връзка - деяние - вреда. Ами я си представете че нета не беше спрял ами бяхте заложили всичко на губеща карта ? И не на последно място увреждането следва да е станало виновно.

С други думи, сменете доставчика :D
kmonev
Потребител

Назад към Взаимопомощ