начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Лизинг и открадната вещ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лизинг и открадната вещ

Мнениеот veselina0584 » 06 Юни 2012, 11:47

Здравейте, ще съм ви благодарна ако ми помогнете.
Фирмата ни купува на лизинг автомобил. В средата на договора 2009г. откраднаха автомобила. Застрахователя не изплати обезщетение. В крайна сметка си изплащахме вноските по договора въпреки че нямаме автомобил. Въпросът ми е: Как се приключва договора. Защото все пак колата не е унищожена (предполагам) и може някой ден да се намери. Ние сме си я платили и следва че е наша. От лизинга ни казаха че ще ни изпратят договор за продажба на права с подпис и твърдят че не нужно да се заверява на нотариус.
На мен ми звучи малко несериозно.... Сляд това талона следва ли да се смени????
veselina0584
Нов потребител

Re: Лизинг и открадната вещ

Мнениеот borovinka » 06 Юни 2012, 11:56

Вие само лизинговия договор ли имате за тази кола? Застраховки? Каско (включващо и риска "кражба") няма ли?
Интересно кой е този лизингодател, който не си е застраховал имуществото срещу кражба, но това е друг въпрос.
Значи, въз основа на какъв точно договор за застраховка казвате, че застрахователят е отказал да плати? Какви са били мотивите му? Това е важно, за да се изясни статута на колата.

Иначе стандартния отговор си го знаете - "с всички документи и при адвокат" за изясняване на това какво може и какво не.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Лизинг и открадната вещ

Мнениеот veselina0584 » 06 Юни 2012, 12:19

Принципно сте прави. Аз ви спестих тази част защото беше дълга борба, не без помоща на адвокати. Имаме си каско- пълно, при това платено, но колата не беше маркирана и всичко си остана за наша сметка. Но това е приключил въпрос. Сега искам да знам как се приключва такъв договор. Сигурно не се случва за първи път.

Договор за покупко- продажба, както стандартно се прави- може ли да е вариант???
veselina0584
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ