начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Кой им дава това право !!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой им дава това право !!!

Мнениеот kavi67 » 12 Юни 2012, 19:21

Здравейте!Бих желал,да получа помощ относно следният казус.Днес в 18:00 часа,получавам SMS съобщение на личният ми мобилен телефон,което цитирам дословно : ' PROFICREDIT: Molbata Vi e odobrena.Sumata shte bude prevedena po posochenata ot Vas smetka.DRZ shte poluchite na posocheniq ot Vas adres '.
Как,би следвало да постъпя в случая,защото не съм изявявал желание за никакъв кредит - нито под устна,още по-малко под писмена форма,към когото и да било!!!Има ли вариант,във който да се окажа 'собственик' на въпросният кредит,без дори и да подозирам за съществуването му ?Какви законни стъпки мога да предприема?
Моля Ви спешно за помощ !!!Благодаря!!!
kavi67
Нов потребител

Re: Кой им дава това право !!!

Мнениеот emilgrigorov » 12 Юни 2012, 19:26

Обадихте ли им се да спрат превода?
Възможно е някой да си пазарува от Ваше име.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kavi67 » 13 Юни 2012, 08:26

На въпросният мобилен номер,никой не отговаря!Самият номер(0894/хххххх)изглежда като стандартен,а не като кратък номер,което ме навежда на мисълта,че е възможно и да е на физическо лице.Обадих се в 'Globul',но от там ми съобщиха,че не могат да ми дадат никаква информация относно собственика на въпросният номер,дори и да пусна молба или жалба в писмен вид!Разбирам,че такава е политиката им,но в този случай към коя институция да се обърна,за да си защитя правата,и да се идентифицира собственикът на въпросният номер ???
kavi67
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Юни 2012, 08:58

В нета на търсачка излиза ето това :
http://www.profireal.bg/
имат телефони, звъннете им. Възможно е и да не знаят даже ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 13 Юни 2012, 09:28

Ако не сте теглили кредит от тях - не ги търсете. Очевидно в случая става дума за някаква постановка от тяхна страна и те чакат вие да се свържете с тях. А последиците са непредвидими - виж в тази връзка коментари за профикредит на посочената от емилгригоров страница в гугъл.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Юни 2012, 13:41

Не съм много наясно, очаквах включване и от други. Действително може да има някакъв кофти номер, вслушайте се в съвета на neutralen.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2012, 13:59

Уф, сега ще напиша нещо, за което ще съжалявам някога ( заради институцията), но ви съветвам да си създавате писмени доказателства.
Пуснете един сигнал до прокуратурата, писмено, като изложите коректно фактологията- не съм искал заем, но ме уведомяват с есемес, че молбата ми е одобрена ( тея работи не стават ли с лична карта? все пак).
Някога може и да ви е от полза, може и не, но е възможно да става въпрос за деяние, за което дори не подозирате.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kavi67 » 15 Юни 2012, 15:42

Благодаря на всички отзовали се!На 13.06 ,се свързах с техен служител,който ми поиска ЕГН за да извърши справка в системата.Отговорих им,че само това остава да им дам,и утре може да се събудя кредитен милионер!След справка по имена и адресна регистрация(но без ЕГН!),се оказа че не фигурирам в техният регистър като кредитополучател,кредитоискател и т.н...За по-сигурно,пуснах и жалба в полицията,относно 'SMS-тормозът' от лицето,с въпросният мобилен номер.Пак,в същият ден пратих и писмо с обратна разписка,до Управителя на въпросната институция,с молба за незабавен отговор относно въпросната ситуация.Днес,получих и телефонно обаждане на мобилният ми номер,от техен представител.То,гласеше : 'Благодарим ви искрено,за подаденият от вас сигнал.След направената справка по вашите имена,се оказа,че вие не фигурирате при нас като кредитоискател/получател,нито като гарант по какъвто и да е кредит/договор.Оказа се,че лице кандидатствало при нас за кредит,е посочило вашият мобилен номер,за личен негов.В най-скоро време,ще ви изпратим и писмено становище,както пожелахте,относно липсата на каквито и да е взаимоотношения с нас'...На което аз зададох съвсем ТЪП и ПРОСТ въпрос: ' На базата на КАКВИ същесвуващи документи,вие отпускате въпросният заем,на КОЕ лице,на КАКЪВ адрес,по КАКВА сметка - като най-малкото,дори и не сте проверили дали съответният мобилен номер,е на въпросното лице кандидатствало за кредита'??? 'След като явно има такъв договор,кой ваш служител ми е изпратил това съобщение,защо никой не отговори на многократните ми позвънявания,и защо първоначално отричахте,че това съобщение е изпратено от неизвестен за вас мобилен номер,кого прикривате в случая'??? 'Знаете ли,че може да подам съдебен иск срещу вас,за нанесени имуществени и неимуществени вреди,при създалата се ситуация,защото похарчих средства за разтакаване по разни институцйи и телефонни разговори-да не говорим,че загубеното ми ценно време,също е въпрос на парй,а това че за три дни ми скъсихте живота с години-не го броя въобще!!!

В една нормална държава,с нормална правосъдна/раздавателна система,институцйи с подобни казуси,най-малкото биха се 'усетили' да обезщетят по някакъв начин потърпевшите в случая,за причинените ОГРОМНИ неудобства!!!Уви,при нас положението е съвсем друго - налага се сами 'да гоним Михаля'.....
kavi67
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ