Здравейте!
Работя във фирма като продавач-консултант. Всичко е добре, заплатите се изплащат навреме без проблеми. НО.. Наложи ми се да тегля кредит от банка и когато работодателят отрази осигурителните вноски за исканите 6 месеца се оказа, че през три от тях съм ползувала неплатен отпуск без да бъда уведомена. След като направих проверка в системата на НОИ се оказа, че периодично съм излизала в неплатен отпуск, естествено без мое знание и съответно осигурителните вноски не са в пълния размер. След като разговарях с други служители във фирмата се оказа, че това е практика и се върши с всички.
Въпросите са ми следните:
- Има ли право работодателят да ме пуска в неплатен отпуск без изричното ми знание и желание и без да има подписан документ от моя страна за това?
- Тъй като имам 7 години до пенсия как ще се отразят подобни отпуски върху размерът на пенсията ми.
- Какъв е начинът да ги накарам да спрат с подобна практика спрямо мен/и останалите/.
Ще Ви бъда благодарна ако ми отговорите! Поздрави!
- Дата и час: 25 Фев 2025, 02:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за неплатен отпуск
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за неплатен отпуск
Нямат право да Ви пускат молба за отпуск било то платен или не платен без вашето знание, това означава че са фалшифицирали подписа Ви на молбите за отпуск, което е основание за дело. Обърнете се към адвокат.
- vessi84
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|