начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Въпрос за неплатен отпуск

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за неплатен отпуск

Мнениеот hris_tomanova » 05 Юли 2012, 09:08

Здравейте!
Работя във фирма като продавач-консултант. Всичко е добре, заплатите се изплащат навреме без проблеми. НО.. Наложи ми се да тегля кредит от банка и когато работодателят отрази осигурителните вноски за исканите 6 месеца се оказа, че през три от тях съм ползувала неплатен отпуск без да бъда уведомена. След като направих проверка в системата на НОИ се оказа, че периодично съм излизала в неплатен отпуск, естествено без мое знание и съответно осигурителните вноски не са в пълния размер. След като разговарях с други служители във фирмата се оказа, че това е практика и се върши с всички.
Въпросите са ми следните:
- Има ли право работодателят да ме пуска в неплатен отпуск без изричното ми знание и желание и без да има подписан документ от моя страна за това?
- Тъй като имам 7 години до пенсия как ще се отразят подобни отпуски върху размерът на пенсията ми.
- Какъв е начинът да ги накарам да спрат с подобна практика спрямо мен/и останалите/.
Ще Ви бъда благодарна ако ми отговорите! Поздрави!
hris_tomanova
Нов потребител

Re: Въпрос за неплатен отпуск

Мнениеот vessi84 » 14 Юли 2012, 19:20

Нямат право да Ви пускат молба за отпуск било то платен или не платен без вашето знание, това означава че са фалшифицирали подписа Ви на молбите за отпуск, което е основание за дело. Обърнете се към адвокат.
vessi84
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ